Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Χουακίν Αλμούνια: «Εφικτό αλλά με κινδύνους το Πρόγραμμα Σταθερότητας»

Ανοικτό ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων

Οι στόχοι του ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας είναι «εφικτοί», τονίζει σε συνέντευξή του στο Reuters ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, επισημαίνοντας παράλληλα, πως υπάρχουν «κίνδυνοι» στην επίτευξη των στόχων του ΠΣΑ και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει έτοιμο ένα πακέτο πρόσθετων μέτρων σε περίπτωση που αυτοί οι «κίνδυνοι» υλοποιηθούν.

Το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας είναι φιλόδοξο και ενέχει πολλούς κινδύνους, ωστόσο, είναι εφικτό και έχει την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters.

«Αυτό που λέμε στις ελληνικές αρχές είναι το εξής: το Πρόγραμμα Σταθερότητας θέτει φιλόδοξους στόχους και εγκρίνουμε απόλυτα αυτούς τους φιλόδοξους στόχους» υπογράμμισε.

«Εκτιμούμε ότι η υλοποίηση αυτών των στόχων τα επόμενα τρία χρόνια [σ.σ. μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ], πριν από τέλος του 2012, είναι απολύτως απαραίτητη. Αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν, αλλά περιτριγυρίζονται από κινδύνους» σημειώνει.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο Ισπανός επίτροπος (ο οποίος αντικαθίσταται τις επόμενες ημέρες από τον Όλι Ρεν) λέει ότι η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει καλά τους κινδύνους που υπάρχουν γύρω από το ΠΣΑ 2010-2012.

«Στις συστάσεις μας, δημιουργούμε μία διαδικασία παρακολούθησης της υλοποίησης του Προγράμματος, η οποία περιλαμβάνει την ανάγκη προώθησης πρόσθετων μέτρων, σε περίπτωση που κάποιοι απ' αυτούς τους κινδύνους υλοποιηθούν. Δεν θα αποδεχθούμε υπαναχωρήσεις για την επίτευξη αυτών των στόχων» αναφέρει.


  • ΤΟ ΒΗΜΑ, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 [ 13:20 ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου