Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ο Παπακωνσταντίνου, ο Τσίπρας και ο 14ος μισθός


Ανοιχτό, παρά τις προχθεσινές διαψεύσεις του υπουργού Απασχόλησης, άφησε και χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου το σενάριο κατάργησης του 14ου μισθού. Απαντώντας στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος έθεσε το θέμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου περιορίστηκε να του πει ότι «εμφανίζεται σαν να μην έχει ακούσει τίποτε για το τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα».

Αν και του επισήμανε ότι «νομίζετε πως η κυβέρνηση δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο από το να σκαρφίζεται νέα μέτρα με τα οποία θα επιτίθεται, υποτίθεται, στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους» , ωστόσο απέφυγε να αναφέρει τη φράση «14ος μισθός», ενώ απέφυγε να διαψεύσει τα σενάρια περί τυχόν κατάργησής του προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Τσίπρα, ο οποίος εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών.

Οπως του είπε χαρακτηριστικά, «περίμενα από εσάς σήμερα μια καθαρή απάντηση,μια σταράτη απάντηση στο ερώτημα που σας θέσαμε, διότι εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, για αξιοπρέπεια και όχι για στατιστικές,και περιμέναμε από εσάς ξεκάθαρες κουβέντες, διότι εδώ και πάρα πολύ καιρό αυτό που κάνετε είναι άλλα να λέτε και άλλα να πράττετε».

Μάλιστα με αφορμή τον παραλληλισμό της ελληνικής οικονομίας με τον «Τιτανικό», του είπε: «Ξέρετε ποια ήταν η κατάληξη του “Τιτανικού”; Αυτό που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε είναι ότι στον “Τιτανικό” κάποιοι από τους επιβάτες σώθηκαν. Ξέρετε ποιοι; Η συντριπτική τους πλειονότητα ήταν επιβάτες της πρώτης θέσης.Και στην πρώτη θέση κάθονται όλοι όσοι κερδίζουν αυτά τα χρόνια:εφοπλιστές,επιχειρηματίες, τραπεζίτες».

«Ο “Τιτανικός” έπεσε πάνω σ΄ ένα παγόβουνο γιατί κανένας στη γέφυρα δεν έβλεπε τι γινόταν μπροστά, γιατί κανένας δεν σκέφθηκε πού πήγαινε το πλοίο και τι κινδύνους είχε μπροστά του,γιατί η ορχήστρα έπαιζε και κανένας δεν ασχολιόταν» του απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνοντας ότι «εμείς ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας».

Ο κ. Τσίπρας σήκωσε περαιτέρω τους τόνους της αντιπαράθεσης λέγοντας: «Μη διανοηθείτε να κόψετε τον 14ο μισθό. Δεν αντέχει άλλο η ελληνική κοινωνία. Και σταματήστε επιτέλους αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι ότι μας πιέζουν απέξω και εμείς δεν θέλουμε αλλά είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε» , ενώ καταλόγισε στον υπουργό Οικονομικών ότι «κάνει τον ανήξερο» και «δεν ξέρει τι θα πει δημιουργική λογιστική και Greek statistics». «Εκτός αν ήταν άλλος, συνωνυμία, ο κ. Παπακωνσταντίνου που ήταν ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομικών, σύμβουλος της κυβέρνησης Σημίτη όλα αυτά τα χρόνια» του είπε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αντέδρασε έντονα καλώντας τον «να βγει από το αυτάρεσκο καβούκι του» και «να ρωτήσει τον πολίτη που δέχεται να κάνει θυσίες αρκεί να είναι σίγουρος ότι θα είναι δίκαιες και θα πιάσουν τόπο». «Αντί να επιχειρείτε να στηρίξετε, έστω και με μισόλογα, τις μεγάλες ανατροπές που πάμε να κάνουμε,μένετε σε μια μικρόμυαλη, μικροκομματική στενή λογική» του είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου