Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Αποχωρούν από τα μπλόκα. Αναστολή κινητοποιήσεων αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των αγροτών

Προηγούμενο άρθρο:
Στα χέρια των αγροτών η εκτόνωση της κρίσης, ξεκαθάρισε η Κ.Μπατζελή (4/2/2010)


ΑΠΕ
Σημάδια κόπωσης στις κινητοποιήσεις των αγροτών

Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτικών Συλλόγων που συνεδρίασε στη Βέροια. Οι αγροτοσυνδικαλιστές, που εκπροσωπούν 14 μπλόκα, θα αναφερθούν την Παρασκευή με λεπτομέρειες στην απόφαση τους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες αναμένεται να πουν ότι αποχωρούν απογοητευμένοι από τη στάση της κυβέρνησης και να δώσουν «περίοδο χάριτος» για να πραγματοποιήσει τις θεσμικές εξαγγελίες της.

Νωρίτερα, την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τον κόμβο Στρυμονικού πήραν οι αγρότες των συλλόγων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΟΑΣ) και της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων (ΟΔΑΣ).

Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στην εθνική οδό, Σερρών - Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κίνηση. Kλειστός παραμένει, για όλα τα οχήματα, ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα.

Το πρωί της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη, αγρότες έκαναν πορεία με τρακτέρ στις εγκαταστάσεις της έκθεσης «Agrotica», ζητώντας χωρίς αποτέλεσμα να συναντηθούν με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δοθούν παροχές.

Από τους αγρότες και όχι από την κυβέρνηση εξαρτάται πλέον η εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τα μπλόκα, διεμήνυσε η Κ.Μπατζελή, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο «έκανε ό,τι μπορούσε και κανείς δεν μπορεί να το κατηγορήσει για αδιαλλαξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου