Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ενισχύεται ο συντονισμός μεταξύ υπουργείων για την εφαρμογή του Μνημονίου

  • Συναντήσεις Γ. Παπακωνσταντίνου με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
  • Ενισχύεται ο συντονισμός μεταξύ υπουργείων για την εφαρμογή του επικαιροποιημένου Μνημονίου, ενώ την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αρχίζει εκστρατεία ενημέρωσης των κυβερνητικών βουλευτών εν όψει της συζήτησης του Προϋπολογισμού 2011 στην Βουλή.
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτης θα έχει το μεσημέρι συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τους Γενικούς Γραμματείς των υπολοίπων υπουργείων, όπου θα εξετασθεί η έγκαιρη τήρηση των δεσμεύσεων και των χρονοδιαγραμμάτων του επικαιροποιημένου Μνημονίου.

Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε, την προηγούμενη Πέμπτη, στο Υπουργικό Συμβούλιο, τις δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί ανά υπουργείο και έγινε κατανοητό από όλους ότι απαιτείται ταχύτητα και απόλυτος συντονισμός καθώς σε αρκετές από τις κρίσιμες αλλαγές που προωθούνται είναι συναρμόδια περισσότερα υπουργεία.

Όπως προέκυψε, η ιεραρχία των υπουργείων δεν φάνηκε έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Μνημονίου, αλλά ακόμη και σε επίπεδο υπουργών δεν λειτούργησαν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρξει διπλός συντονισμός, σε επιχειρησιακό και σε πολιτικό επίπεδο και προς τον σκοπό αυτό οι συναντήσεις μεταξύ Γενικών Γραμματέων θα γίνουν ΄πλέον τακτικές.

Εξάλλου, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα έχει από νωρίς σήμερα το απόγευμα διαδοχικές συσκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα με τους 157 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές που θα χωρισθούν σε γκρουπ των 30 ατόμων θα ενημερωθούν στις πέντε διαδοχικές συσκέψεις για τις βασικές προβλέψεις του Προϋπολογισμού 2011, για τους άξονες της οικονομικής πολιτικής, αλλά και για τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. [Newsroom ΔΟΛ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου