Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Δέσμευση του υπουργείου για μετάταξη πιλότων και τεχνικών


Με (επανα)μετατάξεις ύστερα από διάστημα τριών μηνών σε υπηρεσίες πυρόσβεσης του ΕΚΑΒ για την αεροδιακομιδή ασθενών αλλά και της Πολεμικής Αεροπορίας δεσμεύτηκε χθες να λύσει το υπουργείο Υποδομών το πρόβλημα της μεταφοράς περίπου 500 πιλότων και τεχνικών της πρώην Ολυμπιακής στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Η δέσμευση αυτή οδήγησε στην αναστολή της 48ωρης κινητοποίησης που είχαν εξαγγείλει για σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε χθες με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Ετσι, χωρίς προβλήματα θα πραγματοποιηθούν οι σημερινές και αυριανές πτήσεις.

Σε ό,τι αφορά την προσωρινή μετάταξη των 325 πιλότων και των 162 τεχνικών στην ΥΠΑ, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας ξεκαθάρισε ότι «το προσωπικό αυτό είναι υψηλού επιπέδου, αλλά ο αριθμός πιλότων και μηχανικών είναι μεγάλος. Ετσι το κράτος αποφάσισε να τους αξιοποιήσει και σε άλλες υπηρεσίες όπου υπάρχουν θέσεις. Μιλώ για υπηρεσίες πυρόσβεσης, για τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ασθενών από τα νησιά, για υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου