Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών στους Αμπελόκηπους, το πρωί της Πέμπτης. Η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου καταδίκασε την βομβιστική επίθεση. Σε δήλωσή του στο BHMAonline, ο Γ. Πεταλωτής τόνισε: «Αποτρόπαιες ενέργειες, χωρίς ίχνος λαϊκής νομιμοποίησης ανθρώπων που νομίζουν ότι μπορούν να πλήξουν τη Δημοκρατία, δεν πρόκειται να περάσουν».

Ο κ. Πεταλωτής ανάφερε ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ζήτησε πλήρη ενημέρωση και έδωσε εντολή να παρακολουθείται προσεκτικά η όλη κατάσταση. «Η Ελληνική Αστυνομία αποδεικνύει ότι επιτελεί το καθήκον της επιδεικνύοντας ετοιμότητα και εγρήγορση» υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής.

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν πτοούν τη Δημοκρατία» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης.

«Δεν χρειάζονται λεκτικές καταδίκες. Εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας, με τις πρακτικές που ακολουθούμε, και οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν πτοούν τη Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη νέα ενέργεια-πρόκληση απέναντι στην έννομη τάξη της χώρας και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο. Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να καταστήσει σαφές σε ολόκληρη την κοινωνία ότι η τρομοκρατία συνιστά μέγιστη απειλή για τον καθένα» δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη λειτουργία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υποστηρίζοντας πως η επίθεση «έρχεται να επιβεβαιώσει το μεγάλο κενό στη δημόσια ασφάλεια της χώρας μας».

«Το κόμμα μας, με αίσθημα ευθύνης, δεν θα μιμηθεί τις κραυγές σημερινών κυβερνητικών στελεχών που μιλούσαν για 'Καμπούλ', σε συγκριτικά μικρότερης σημασίας περιστατικά, όταν το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλά είναι επιτέλους καιρός, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να σοβαρευτούν και σε αυτόν τον τομέα. Παρά τις πολλές ευκαιρίες που δόθηκαν στις διωκτικές αρχές, τους 'πανηγυρισμούς' και τις 'θριαμβολογίες', το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει υπαρκτό, αλλά επιδεινώνεται. Ας αξιοποιήσουν, επιτέλους, την στήριξη που τους παρέχει η Νέα Δημοκρατία στην προσπάθεια πάταξης της τρομοκρατίας» υπογράμμισε.

Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει «όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε το 2009, και το οποίο οι ιδεοληψίες και η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, από την πλευρά της σημερινής κυβέρνησης, ακυρώνουν στην πράξη».

«Τέτοιες ενέργειες δεν τρομάζουν την εξουσία των μονοπωλίων, αντίθετα αξιοποιούνται από αυτή για τον εκφοβισμό και τον αποπροσανατολισμό του λαού, για να δικαιολογούν τρομονόμους, νέους μηχανισμούς παρακολούθησης, φακελώματος και καταστολής σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος. Ο λαός έχει συσσωρευμένη πια εμπειρία και για να βγάζει τα απαραίτητα συμπεράσματα» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Οδηγούμαστε ως χώρα σε μια γενικευμένη αναρχία, με καλπάζουσες τρομοκρατικές ενέργειες, εγκληματικότητα και πολιτική απαξίωση» αναφέρει ο ΛΑΟΣ, κάνοντας λόγο για «παγωμένη και πελαγωμένη» κυβέρνηση και για «κομματικές 'Κίρκες' της αριστεράς που προσπαθούν να πλανέψουν τις βαλλόμενες και προσβαλλόμενες ευπαθείς κοινωνικές τάξεις, τροφοδοτώντας καθημερινά το φυτίλι της εξέγερσης».

«Ο δρόμος της τρομοκρατίας είναι ιστορικά ατελέσφορος και καταδικαστέος» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ. «Δρώντας στο όνομα των λαϊκών συμφερόντων αλλά πάντα ερήμην του λαού αποτελεί το καλύτερο άλλοθι για την κρατική καταστολή και την αυταρχικοποίηση της κοινωνίας. Πολύ δε περισσότερο στις μέρες μας, όπου υλοποιείται η πιο αντικοινωνική και ταξική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών και επιβάλλεται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντίσταση του κόσμου της εργασίας, τέτοιου είδους ενέργειες εξυπηρετούν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποτίθεται ότι επιδιώκουν. Σε κάθε περίπτωση, η δημοκρατική θωράκιση της κοινωνίας προϋποθέτει την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και όχι τη συρρίκνωση τους» υπογραμμίζει.

«Οι ιδεολογικές επιφάσεις εκείνων που επιλέγουν να τρομοκρατούν το μόνο που επιτυγχάνουν είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας και η προσβολή της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας. Η κοινωνία πρέπει να δείξει το πιο αυστηρό πρόσωπό της απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες. Κανείς δεν μπορεί να κλείνει άλλο τα μάτια» επισημαίνει η Δημοκρατική Αριστερά.

Για «μηδενική ανοχή στους τρομοκράτες και συμπαγές πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο συνεργασίας, ώστε να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι εγκληματίες» κάνει λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Για μια ακόμη φορά η τρομοκρατία πλήττει την εικόνα της Ελλάδας και της πόλης των Αθηνών σε κρίσιμες στιγμές για την πορεία της χώρας. Το σημερινό χτύπημα δείχνει ότι η τρομοκρατική δράση έχει μεγαλύτερο βάθος από όσο κάποιοι θέλουν να πιστεύουν.

» Η ελληνική Δικαιοσύνη αποτελεί προπύργιο των δημοκρατικών θεσμών και είναι εγγυητής της ελευθερίας και της εφαρμογής του νόμου στη χώρα μας» αναφέρει η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Την επίθεση καταδίκασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γ.Φαλτσέτος, εκφράζοντας παράλληλα «τον αποτροπιασμό του». Σε δήλωσή του ο κ. Φαλτσέτος τόνισε ότι έχει ζητηθεί, κατ' επανάληψη, η φρούρηση των δικαστηρίων (σ.σ. του Πρωτοδικείου και του Εφετείου Αθηνών), η οποία είναι πλημμελής, αφού -όπως είπε- υπάρχει μόνο ένας φρουρός ανάμεσα στα δύο δικαστικά κτίρια, που δεν μπορεί να παρέχει ουσιαστική κάλυψη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου