Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίστηκαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με στελέχη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

  • Επιχείρηση «κατευνασμού»
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
Τις ενημερωτικές συναντήσεις του συνέχισε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός με τις ενημερωτικές συναντήσεις του με στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και με εισηγητές των κοινοβουλευτικών τομέων εργασίας (ΚΤΕ) του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους επικεφαλής των ΚΤΕ και για τις αλλαγές που συντελούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ένα πεδίο, στο οποίο, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, η Ελλάδα πρέπει να έχει θέση και φωνή.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις συνεργασίες του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των ΚΤΕ τονίστηκε η αναγκαιότητα συνεχούς επαφής των βουλευτών με την κοινωνία, καθώς η κυβέρνηση εκτιμά πως οι διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες θα συνεχίσει το 2011 είναι μεν δύσκολες, αλλά αναγκαίες έτσι ώστε η χώρα να μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης το 2012.

Από αυτή την σκοπιά, η επαφή των βουλευτών με τον κόσμο, εκτιμάται ότι αφενός μεν θα μεταφέρει στην κυβέρνηση τις διαθέσεις της κοινωνίας, από την άλλη όμως θα μεταφέρει στην κοινωνία το μήνυμα ότι το ζήτημα της χώρας δεν είναι το Μνημόνιο, αλλά η αλλαγή του παραγωγικού προτύπου και μια σειρά άλλες αλλαγές έτσι ώστε -όπως εκτιμά η κυβέρνηση- η χώρα να μπορέσει να «σταθεί στα πόδια της» και να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε την Κυριακή με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και αριθμό εισηγητών και αναπληρωτών εισηγητών των ΚΤΕ, ενώ οι ενημερωτικές αυτές συναντήσεις θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου