Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Υποσχέσεων συνέχεια για το νόμο περί ευθύνης υπουργών

Επανήλθε στο θέμα της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών ο Χάρης Καστανίδης, 14 μήνες μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της Δικαιοσύνης.

Στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό, δήλωσε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία θα έλθει "πολύ σύντομα" και θα κινείται μέσα στα όρια που επιτρέπει το Σύνταγμα.

Εκτίμησε ότι οι πολίτες θα δέχονταν πιο εύκολα τη λιτότητα αν είχε ικανοποιηθεί το αίσθημα τους για Δικαιοσύνη. "Είναι προφανές πως καμιά τιμωρία και αναγνώριση ευθύνης δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον σεβασμό των δικονομικών εγγυήσεων και του νομικού μας πολιτισμού. Ο πολιτικός κόσμος ωστόσο, πρέπει να λάβει υπόψη πως η εγκαθίδρυση αισθήματος δικαιοσύνης ελαφρύνει το βάρος που έχει αναλάβει ο ελληνικός λαός", είπε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι πηγή του προβλήματος δεν είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αλλά η εφαρμογή του, καθώς και τα στενά περιθώρια αλλαγών που επιτρέπει το Σύνταγμα.

Προανήγγειλε επίσης, νόμο για την ψηφιακή υποστήριξη της δικαιοσύνης. Εκτίμησε πως τα έργα που θα ενταχθούν το πρόγραμμα της ψηφιακής σύγκλισης και διοικητικής μεταρρύθμισης θα έχουν ανάδοχο μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου