Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Χυτήρης: «Ο προϋπολογισμός αψηφά το πολιτικό κόστος»

Το μήνυμα που στέλνουμε με τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό είναι πως ό,τι γίνεται εξ ανάγκης, πραγματοποιείται χωρίς τον γνώμονα του πολιτικού κόστους. Και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό και από τα πολιτικά κόμματα, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης.

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, μιλώντας επί του προϋπολογισμού, για τον οποίο σημείωσε ότι με την επιψήφισή του «δεν σημαίνει ότι δεν κάνουμε κριτική, γιατί και λάθη γίνονται και αστοχίες, αλλά είναι μία ιδιαίτερη περίοδος, κατά την οποία πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη».

Ο υπουργός είπε, ότι στον τομέα του, στόχος είναι να μπει τάξη σε ένα άναρχο τοπίο, ειδικά στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης, υπογραμμίζοντας ότι επιτέλους θα δοθούν οι τηλεοπτικές άδειες.

Για τη δημόσια τηλεόραση είπε «ότι έχει να επιτελέσει σπουδαίο ρόλο με ένα πρόγραμμα που θα βασίζεται στον πολιτισμό και στον ευγενή διάλογο, στη γνώση και στην ψυχαγωγία σε αντίθεση με κάποιες φωνές που λένε «κλείστε την», γιατί αυτό εξυπηρετεί άλλους».

Ο υπουργός έκανε μακρά αναφορά στην κρίση, την οποία ενέταξε σε έναν οικονομικό πόλεμο που διεξάγεται σήμερα σε μία μεταβατική και άκρως επικίνδυνη περίοδο, στην οποία οι αγορές και οι κερδοσκόποι έβαλαν στο στόχαστρο το ευρώ και τον πιο αδύναμο κρίκο που είναι η χώρα μας.

Ο κ. Χυτήρης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πάμε σε μία νέα εποχή πραγμάτων και έκρινε ως μέγα ευτύχημα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο ευρώ και στην ευρωζώνη, καθώς επίσης και το ότι δημιουργήθηκε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης.

Εμείς φταίμε για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και περισσότερο οι πολιτικοί που δεν είδαν τι ερχόταν, «όταν πέσαμε με τα μούτρα στην κατανάλωση και όταν αυξήθηκαν δυσανάλογα οι μισθοί, είπε.

Κατά τον υπουργό είναι προφανές ότι ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό και οι πολιτικοί, για το γεγονός ότι μπήκαμε στην ευρωζώνη και δεν έγινε καμία σύγκλιση, ούτε ο εκσυγχρονισμός που χρειαζόταν η χώρα, αλλά ευτυχώς -πρόσθεσε- «που βρίσκεται στη φάση αυτή το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και για πρώτη φορά γίνονται μεταρρυθμίσεις, ενώ στο λεξικό των πολιτικών μπήκε η λέξη διαφάνεια».

Το πολιτικό σύστημα που έχει ραγίσει, θα αναθεωρηθεί και θα αλλάξει, υπογράμμισε καταλήγοντας ο υπουργός, κρίνοντας ότι ο «πανικός που δημιουργεί η τηλεόραση είναι μέγα έγκλημα», ενώ ευθύνονται και τα κόμματα που δεν εννοούν ότι δεν έφερε το Μνημόνιο την κρίση, αλλά η κρίση τα Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου