Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Π. Λαφαζάνης: «Εφιάλτης ο προϋπολογισμός»

Δριμεία κριτική στον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άσκησε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2011 στη Βουλή.

Ο Π. Λαφαζάνης κάλεσε τον Γ. Παπακωνσταντίνου "να αποσύρει αμέσως αυτόν τον καταστροφικό προϋπολογισμό και να τον πετάξει στον κάλαθος των αχρήστων". "Είτε αυτός ο προϋπολογισμός θα αποσυρθεί, είτε στην προσπάθειά σας ως κυβέρνηση να τον εφαρμόσετε θα καταστρέψετε τη χώρα και θα διαλύσετε την κοινωνία. Αυτό είναι το δίλημμα", ανέφερε.

Ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι "Έχουμε ενώπιον μας το χειρότερο, τον πιο άδικο και τον πιο ταξικά προσανατολισμένο προϋπολογισμό όχι μόνο της μεταπολίτευσης, αλλά ολόκληρης της μεταπολεμικής περιόδου.Ένα προϋπολογισμό πραγματικό εφιάλτη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία".

Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέτρα που προβλέπονται στον προϋπολογισμό και ανέρχονται σε 14,33 δισ. ευρώ είναι "τέτοιου συγκλονιστικού και πρωτοφανούς ύψους αλλά και τόσο αντιλαϊκού χαρακτήρα", ενώ "ουδέποτε έχουν ληφθεί μέσα σε ένα χρόνο στην ελληνική ιστορία σε ειρηνική περίοδο".

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ξεκινήσει "κοινωνικό πόλεμο" και ότι από τον προϋπολογισμό θα βγουν κερδισμένοι οι πολύ πλούσιοι και οι πολύ μεγάλες εταιρείες, ενώ "τα 14,33 δισ. ευρώ θα τα πληρώσουν, πέραν από αυτά που ήδη πληρώνουν, κατά κύριο λόγο, αν όχι και αποκλειστικά, οι εργαζόμενοι από τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι πολύ μικροί επαγγελματίες και η μικρομεσαία αγροτιά.

Επίσης, χαρακτήρισε ως μόνη λύση την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου