Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ντόρα: συρρίκνωση 30% στο Δημόσιο και άρση μονιμότητας

  • Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τάχθηκε υπέρ των σαρωτικών διαρθρωτικών αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2011, ενώ επιτέθηκε για διαφορετικούς λόγους τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ντόρα: συρρίκνωση 30% στο Δημόσιο και άρση μονιμότητας

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τα ελλείμματα με αύξηση της φορολογίας και όχι περικόπτοντας περαιτέρω δαπάνες στο Δημόσιο, όπου «κρύβονται οι εξοργισμένοι σήμερα κομματικοί στρατοί». Ετσι, πέφτει δυσανάλογο βάρος στον ιδιωτικό τομέα, που είναι «ο μόνος που παράγει πλούτο και μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο». Περισσότεροι από 170.000 εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους τους τελευταίους μήνες, χωρίς διαδηλώσεις και απεργίες, είπε χαρακτηριστικά.

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει δέσμια του λαϊκισμού της ηγεσίας της που αποφάσισε να μην έχει οικονομική πολιτική, υποστήριξε η κ.Μπακογιάννη που καταλόγισε στον Αντ.Σαμαρά ότι «ακολούθησε μια ακραία λαϊκίστικη αντιμνημονιακή ρητορική, χωρίς καμία σοβαρή εναλλακτική πρόταση και προοπτική».

Καταλόγισε εξάλλου στην Αριστερά ότι με την «επαναστατική γυμναστική» με διαδηλώσεις, ριζοσπαστική ρητορική και παρεμπόδιση καίριων οικονομικών δραστηριοτήτων, συμβάλλει στο να φύγουν και οι τελευταίοι επενδυτές από τη χώρα.

Η κυρία Μπακογιάννη κατέληξε επισημαίνοντας ότι κεντρική επιλογή πρέπει να είναι ο περιορισμός της έκτασης του δημόσιου τομέα κατά ένα τρίτο στην επόμενη δεκαετία, με μαζικές αποκρατικοποιήσεις και μεταφορά δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα.

Επανέλαβε επίσης τις θέσεις της για κατάργηση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανόμενων υπαλλήλων, εφαρμογή ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή 20% στις επιχειρήσεις το ταχύτερο δυνατό, μαζική και αποφασιστική άρση εμποδίων στην επιχειρηματικότητα και, τέλος, δραστική αλλαγή του συνδικαλιστικού μοντέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου