Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Γιώργος Πεταλωτής: Δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για το Βατοπαίδι


«Οι βουλευτές έχουν τη δική τους πολιτική βούληση και ανεπηρέαστοι θα κρίνουν αν θα πρέπει να παραπεμφθούν όσοι προτείνονται από το πόρισμα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν υπάρχει σκεπτικισμός για το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαρροές από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία για την παραπομπή των πέντε πρώην υπουργοί της ΝΔ, για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

«Δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψηφοφορία για το Βατοπαίδι» πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής και υπογράμμισε ότι η δουλειά που έγινε στην προκαταρκτική επιτροπή ήταν ενδελεχής, πολιτικά άρτια και ότι είναι μια ευκαιρία επιτέλους να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό το φόβο των διαρροών αποφασίστηκε ήδη να ξεκινήσει μια επιχείρηση ενημέρωσης των βουλευτών για το κατηγορητήριο από τον Ν.Αθανασάκη, την Ρεγγίνα Βάρτζελη και τον Β.Εξαρχο, έτσι ώστε να κατανοήσουν όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές τους λόγους, για τους οποίους ζητείται η παραπομπή.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, αλλά και την απόφαση που έχει λάβει η κυβέρνηση, η συζήτηση και η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθούν δύο ημέρες μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και την ίδια ημέρα που θα κατατίθεται στη Βουλή το τελικό σχέδιο του νέου προϋπολογισμού.

Οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ φοβούνται ότι στη μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή μπορούν να επικρατήσουν και άλλα κριτήρια για τους κυβερνητικούς βουλευτές που μπορεί να τους οδηγήσουν σε εκ του ασφαλούς διαφοροποιήσεις, αφού λόγω της μυστικής ψηφοφορίας δεν θα μπορούν να εντοπιστούν οι βουλευτές που θα θελήσουν πιθανώς να μην υπερψηφίσουν την παραπομπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου