Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

«Θύελλα» από τις δηλώσεις Πάγκαλου σχετικά με ενδεχόμενη αναδιάρθρωση χρέους

Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ

Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται, δήλωσε ο Θ. Πάγκλος
Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται, δήλωσε ο Θ. Πάγκλος
Επίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον Θόδωρο Πάγκαλο εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο Βήμα της Κυριακής και στη ΝΕΤ, με τις οποίες αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει στο μέλλον αναδιάρθρωση του χρέους. «Γκάφα» ή κρυφή ατζέντα, λέει η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι διαστρεβλώνει τις θέσεις του.

«Προτού φτάσουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να τελειώσουμε με το έλλειμμα. Αλλά η δαιμονοποίηση της αναδιάρθρωσης που βλέπω σε ορισμένα γραπτά και σε λόγους πολιτικών είναι παράταιρη. Τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται. Μπορεί να το επιδιώξουμε ή να μας προταθεί και να μη μας συμφέρει να το αποτρέψουμε» είπε χαρακτηριστικά στο Βήμα ο κ. Πάγκαλος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του υποστήριξε ότι προκύπτει «μείζον θέμα για τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και του ευρώ» και προσθέτει ότι άθελά του ο κ. Πάγκαλος «αποκάλυψε στον ελληνικό λαό το πραγματικό περιεχόμενο και τον σκοπό του πρόσφατου εκλογικού εκβιασμού του κ. Παπανδρέου».

Επίσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, αποκλείει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους.

«Δεν συζητάμε τέτοιο ενδεχόμενο. Η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους της. Τα σενάρια αυτά προέρχονται από εκείνους, που δεν θέλουν την επιτυχία μας. Είναι οι ίδιοι, που επένδυαν στην χρεοκοπία της χώρας. Ο Ελληνικός λαός θα τους διαψεύσει ακόμη μια φορά» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ καλεί τον κ. Παπανδρέου «να απαντήσει -άμεσα- ο ίδιος επί της ουσίας και αν μεν ο αντιπρόεδρός του έβλαψε τη χώρα, να τον αποπέμψει».

«Διαφορετικά», καταλήγει ο Π.Παναγιωτόπουλος, «ο πρωθυπουργός οφείλει να πει όλη την αλήθεια, γι’ αυτά που κρύβει πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό του για εκλογές και άθελά του τα αποκάλυψε σήμερα ο κ. Πάγκαλος».

Απαντώντας στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, ο Θ.Πάγκαλος δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί η Νέα Δημοκρατία υιοθέτησε, με αφορμή μια θεωρητική συζήτηση για τη σχέση μιας οποιασδήποτε χώρας με το χρέος που την βαρύνει, το σύνολο των επιχειρημάτων του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη πιστής εφαρμογής όλων των όρων του Μνημονίου, ώστε να επιτευχθεί με την αξιοποίηση του μηχανισμού, που ο Πρωθυπουργός επέτυχε για τη χρηματοδότηση των άμεσων αναγκών της χώρας, η μείωση του δημοσίου ελλείμματος».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισημαίνει ότι «από κει και πέρα, είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία έχει φαντασιώσεις και διαθέτει εκπληκτικές ικανότητες διαστροφής όλων όσων περιλαμβάνονται στο δημόσιο διάλογο. Αφού κατέστρεψε ως κυβέρνηση την οικονομία, προσπαθεί τώρα με τις συκοφαντίες, τις αφελείς διαβολές και το κουτσομπολιό να λοβοτομήσει το πολιτικό και επιστημονικό προσωπικό της χώρας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι «η ΝΔ βρήκε και πάλι ευκαιρία, για να ξεφύγει από τα αδιέξοδα της πολιτικής της ανυπαρξίας, να αναπτύξει σενάρια συνωμοσίας διαστρεβλώνοντας συνειδητά τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου».

«Για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι η απαρέγκλιτη τήρηση των στόχων του προγράμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση και η υλοποίησή τους. Και αυτό πράττουμε με πλήρη συνέπεια και υπευθυνότητα» επισήμανε ο κ. Πεταλωτής.

Ανταπαντώντας στον κ. Πάγκαλο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Η "άλλα αντ' άλλων" απάντηση του κ. Πάγκαλου και η άρνησή του να ανασκευάσει τα όσα είπε περί "αναδιάρθρωσης του χρέους" εκθέτουν ακόμη περισσότερο τον πρωθυπουργό. Και ενισχύουν τις ενδείξεις ότι ο κ. Παπανδρέου, πίσω από τον πολιτικό εκβιασμό περί πρόωρων εκλογών, έχει κρυφή ατζέντα που αφορά πολύ ευαίσθητα θέματα της Ελληνικής οικονομίας». [Newsroom ΔΟΛ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου