Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Κάλυψη της δαπάνης για τα παπούτσια των διαβητικών αποφάσισε το ΙΚΑ

Ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ.Σπυρόπουλος δηλώνει ότι η επιστολή εστάλη πριν ο ίδιος αναλάβει καθήκοντα
Ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ.Σπυρόπουλος δηλώνει ότι η επιστολή εστάλη πριν ο ίδιος αναλάβει καθήκοντα
Στροφή 180 μοιρών στο θέμα των ειδικών υποδημάτων για τους διαβητικούς κάνει το ΙΚΑ. Έπειτα από τις αντιδράσεις για την επιστολή του ιδρύματος που έκρινε ασύμφορη την κάλυψη της δαπάνης, η διοίκηση αποφάσισε να καλύπτει το κόστος. Οι όροι και προϋποθέσεις θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα.

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, το ΙΚΑ προχωρά άμεσα στη σύσταση ειδικής Επιτροπής αποτελούμενης από γιατρούς του ΙΚΑ και μέλη της επιστημονικής κοινότητας, η οποία μέσα στις επόμενες 15 ημέρες καλείται να καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις διάθεσης των υποδημάτων. Θα εισηγηθεί επίσης στο ΔΣ το σύνολο των παροχών για τους διαβητικούς.

Στην ανακοίνωση της διοίκησης επισημαίνεται επίσης ότι, με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο (ν.3863/2010 άρθρο 31, παρ.4) προβλέπεται η έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας προκειμένου να εναρμονιστούν οι κανόνες που καθορίζουν τις παροχές υγειονομικής περίθαλψης στα άτομα που πάσχουν από διαβήτη.

Η απόφαση ελήφθη μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απαντητική επιστολή του ΙΚΑ προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη "ΠΟΣΣΑΣ ΔΙΑΣ", όπου αναφερόταν πως «με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το Ίδρυμα».

Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος δήλωσε σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα ότι η επιστολή εστάλη κατά την περίοδο που υπήρχε κενό διοίκησης στο Ίδρυμα, προτού αναλάβει ο ίδιος τα καθήκοντα του. Στο θέμα είχε παρέμβει και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. [Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου