Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Από την Πέμπτη η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης στους αγρότες

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Από την Πέμπτη το πρωί θα είναι διαθέσιμη στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών η προκαταβολή (50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης 2010.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την αποστολή του σχετικού αρχείου πληρωμής στην ΑΤΕ, τράπεζα που συνεργάζεται ο Οργανισμός Πληρωμών, άρχισε η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων.

Τα σχετικά ποσά, που συνολικά ανέρχονται σε περίπου 1 δισ. ευρώ, θα είναι διαθέσιμα από αύριο (Πέμπτη) το πρωί.

Για διευκόλυνση της ενημέρωσης των δικαιούχων, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκανδαλίδης, θέτει στη διάθεση των δικαιούχων από σήμερα (Τετάρτη) νέα διαδικτυακή υπηρεσία ενημέρωσης των αγροτών για τις πληρωμές, που πραγματοποιεί ο Οργανισμός.

Οι αγρότες μπορούν απλά με την εισαγωγή του ΑΦΜ τους στη σχετική εφαρμογή να ενημερώνονται για το σύνολο των πληρωμών, που πραγματοποιεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ειδικά, για την προκαταβολή (50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης 2010, η υπηρεσία ενημερώνει τους δικαιούχους τόσο για το ποσό της προκαταβολής Ενιαίας Ενίσχυσης 2010, που τους καταβάλλετε όσο και για τους λόγους ενδεχόμενης μη καταβολής.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε «με συνέπεια, τηρούμε το πρόγραμμα πληρωμών των αγροτών, που εξαγγείλαμε, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο. Για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των αγροτών, κάναμε, επίσης, ένα πρώτο χειροπιαστό βήμα και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου