Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Mήνυμα Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Δεν είναι ώρα για εγωισμούς, ατομικούς ή συντεχνιακούς»


Απάντηση στις αντιδράσεις κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, καθώς και βουλευτών της συμπολίτευσης έδωσε προ ολίγου ο Πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Καταλαβαίνω ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις, είναι δικαίωμα του καθενός και είναι και λογικό, γιατί κάποιοι ξεβολεύονται», είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας όμως ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις αλλαγές που έχει χαράξει.

«Δεν είναι ώρα για εγωισμούς, ατομικούς ή συντεχνιακούς», σημείωσε ο Πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι απαιτείται ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων, αναφέρντας ενδεικτικά τη σχέση γιατρών και ασφαλισμένων, φαρμακοποιών και πελατών, κ.ο.κ.
Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι «η νομιμοποίηση που έδωσαν οι πολίτες είναι η δύναμη της κυβέρνησης» και προσέθεσε ότι «κάποιοι έχουν συνηθίσει να λειτουργούν ως εντολοδόχοι», όμως η κυβέρνηση δέχεται εντολή μόνο από τον λαό.
Εν όψει της λήψης σημαντικών αποφάσεων στην Ευρώπη για την συνολική λύση στο πρόβλημα του χρέους, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτές δεν πρέπει να καθυστερήσουν, ενώ υπογράμμισε ότι ακόμη κι αν είχαμε μηδενικό χρέος, θα χρειαζόταν να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές.
  • Γιόσκα Φίσερ: «Ντράπηκα για όσα έγιναν ανάμεσα στις χώρες μας»
Το λόγο πήρε ακολούθως ο πρώην ΥΠΕΞ της Γερμανίας, κ. Γιόσκα Φίσερ, τον οποίο ο κ. Παπανδρέου είχε προσκαλέσει να παραστεί και να μιλήσει στη σνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Τόνισε μεταξύ των άλλων ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή και αναφέρθηκε ειδικά στις προοπτικές της πράσινης οικονομίας και ανάπτυξης. «Και μόνο η άνοδος της Κίνας επιβάλλει αλλαγή του οικονομιοκού μας μοντέλου», είπε ο κ. Φίσερ και προσέθεσε ότι το μέλλον ανήκει στην πράσινη ενέργεια, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική δυνατότητα. Οπως σημείωσε δε ο πρώην ΥΠΕΞ της Γερμανίας, «η πράσινη ενέργεια είναι η μεγαλύτερη μηχανή παραγωγής θέσεων εργασίας».
Ο κ. Φίσερ είπε επίσης ότι τον στενοχώρησε και του προξέμνησε αίσθημα ντροπής η κρίση που δημιουργήθηκε πέρυσι στις ελληνογερμανικές σχέσεις, δηλώντας παράλληλα ότι θα υπάρξει αποκατάσταση των φιλικών δεσμών.
  • Αλ. Τομπάζης: «Μπορούμε να κάνουμε πολλά και να αλλάξουμε τον πλανήτη».
Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο αρχιτέκτων κ. Αλ. Τομπάζης, ο οποίος σε μία σύντομη εισήγηση με θέμα τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «μπορούμε να κάνουμε πολλά και είναι πάρα πολύ απλά πράγματα. Πράγματα που αλλάζουν τον πλανήτη, τα οποία είναι απλά και λογικά». Ακολούθησε παρουσίαση του έργου του σε διαφάνειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου