Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Υπέρ της επιμήκυνσης αποπληρωμής του ελληνικού δανείου ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

  • «Το ευρώ και η Ελλάδα θα επιβιώσουν»
Ο πρωθυπουργός με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Ο πρωθυπουργός με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ   
Tο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που προωθεί ο γαλλογερμανικός άξονας στην ΕΕ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Λουξεμβούργιο ομόλογό του και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους ο κ. Γιούνκερ είπε ότι όταν αναφέρεται σε κάτι τέτοιο σημαίνει ότι έχει εξασφαλιστεί η συναίνεση της ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα της κυβέρνησης εξέφρασε τη συμφωνία του με αυτό, προσθέτοντας ότι αν οι στόχοι δεν επιτευχθούν πλήρως θα εφαρμοστούν και άλλα μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, με κορύφωση τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι έχει γίνει μια πρόταση από τη Γερμανία και τη Γαλλία, η Ελλάδα και το Λουξεμβούργο είναι υπέρ της ανταγωνιστικότητας, ωστόσο δεν έμειναν ικανοποιημένες στο τελευταίο Συμβούλιο.

«Εξετάζονται οι προτάσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας» ανέφερε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το μωρό αυτό για να το αγαπήσουμε, θα πρέπει πρώτα να το δούμε».

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε την πίστη του στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, λέγοντας πως είναι αδιανόητος ο εκτοπισμός μίας χώρα από το ευρώ. «Το ευρώ και η Ελλάδα θα τα καταφέρουν» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στο σύνολο των θεμάτων που συζήτησε με τον κ. Γιούνκερ, ενώ σε ό,τι αφορά την κρίση του ευρωπαϊκού χρέους είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει αναγκαίες αποφάσεις σύντομα.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί συνολική λύση στο ζήτημα αυτό, ενώ σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είχαμε λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό να προχωρήσουμε σε βαθειές αλλαγές και αυτό κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου