Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Παπανδρέου: Παροτρύνετε πολίτες στην ανομία

Σκληρή αντιπαράθεση Παπανδρέου - Τσίπρα στη Βουλή για τα κινήματα του «δεν πληρώνω». «Θλίβομαι που ένα κόμμα παρασύρει πολίτες στην ανομία» είπε ο πρωθυπουργός. «Μόνο πολίτες ξέρετε να οδηγείτε στο σκαμνί», αντέτεινε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
Αποφασισμένος να προχωρήσει με όποιο κόστος στις μεταρρυθμίσεις και τη ριζική αλλαγή της χώρας εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» σε ερώτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη, με θέμα το γαλλογερμανικό σχέδιο και τις επικείμενες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Αλλάζουμε όχι για να ικανοποιηθούν οι Βρυξέλλες, αλλά για να βγούμε από την κρίση και η χώρα να προχωρήσει στο μέλλον» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το ότι κάθε τρίμηνο έρχεται η τρόικα και μας ελέγχει. Αλλά για αυτή την εξάρτηση δεν φταίει η τρόικα».
Παπανδρέου: Παροτρύνετε πολίτες στην ανομία
«Ποτέ πια να μην ξαναχρειαστούν τρόικες, ποτέ πια δάνειες δυνάμεις, ήρθε η ώρα να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου» και επιτέθηκε  με σφοδρότητα κατά της διακυβέρνησης της ΝΔ. «Ξέρετε πολύ καλά ποιοι ήταν για 5,5  χρόνια στην κυβέρνηση. Ποιος μας έβαλε σε επιτήρηση. Όλοι ξέρετε τις ευθύνες του κ. Καραμανλή και της ΝΔ. Αλλά πατριωτικό δεν είναι απλά να ψάχνουμε πού θα ρίξουμε τις ευθύνες. Πατριωτικό είναι να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Και εμείς το κάνουμε. Δεν λακίσαμε, δεν δραπετεύσαμε, δεν φοβηθήκαμε. Οι προηγούμενοι μας έφεραν την τρόικα, απλά έφυγαν νωρίς».
Παπανδρέου: Παροτρύνετε πολίτες στην ανομία
Αναφερόμενος στο μεγάλο πρόβλημα με τους γιατρούς στο εσωτερικό, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε: «Πρέπει να σταματήσει το πάρτυ των φαρμακευτικών εταιρειών σε βάρος του κράτους», ενώ για το γαλλογερμανικό σχέδιο χρησιμοποίησε τη φρασεολογία Γιούνκερ, λέγοντας ότι «το μωρό ακόμα δεν έχει γεννηθεί, για να τοποθετηθούμε».
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης επεσήμανε ότι «η Ευρώπη πρέπει να μας εξασφαλίσει τα σύνορά μας και να μην πληρώνουμε  αυτά τα δυσθεώρητα ποσά σε εξοπλισμούς» και  τόνισε ότι «πρέπει να πάψει το Μποντρούμ να κόβει βόλτες, να μην παίρνουμε υποβρύχια με μίζες, και να σταματήσει το 80% του πλούτου των Ελλήνων πολιτών να πηγαίνει σε τρεις χώρες, Γαλλία, Γερμανία, Αμερική, που μας έχουν ξεγυμνώσει».
  • Σκληρή κόντρα με Τσίπρα
Για υποκίνηση των πολιτών στην ανομία, όσον αφορά στη μη πληρωμή διοδίων και τη μη ακύρωση εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, κατηγόρησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος  Παπανδρέου τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή.
«Αυτό που δεν δεχόμαστε είναι η ανομία. Θλίβομαι να βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ να την υποκινεί» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Εγώ δεν κατηγορώ τους πολίτες, αλλά εσάς. Είστε κοινοβουλευτικό κόμμα και νομιμοποιείτε την ανομία. Δεν κατηγορώ κανέναν πολίτη, λέμε όμως ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιες πρακτικές. Έχετε λαθεμένη εντύπωση: Νομίζετε ότι η ανομία είναι κάτι επαναστατικό που βοηθάει το λαό. Ανομία είναι αυτό που πληρώνει ο λαός τόσα χρόνια. Αυτό θέλετε να συνεχίσετε;  Ποιος κερδίζει από την ανομία;  Οι παράγοντες που μπορούν να ξεφεύγουν. Αντί να υποκινείτε πολίτες στην ανομία, την απειθαρχία, ελάτε να βρούμε λύσεις».
Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε ανήκουστο  τον χαρακτηρισμό πολιτών ως ανόμους από τον πρωθυπουργό. Απαντώντας στον πρωθυπουργός τόνισε πως οι πολίτες διεκδικούν απλά το δίκιο τους: «Η απάντηση σας είναι προκλητική. Το σκεφτήκατε καλά να «ποινικοποιήσετε» όσους δεν πληρώνουν; Αθωώσατε όσους εμπλέκονται στη Siemens και θα καθίσατε στο σκαμνί όσους δεν πληρώνουν 2,5 ευρώ;».
Δ. Αλειφερόπουλος, ΕΘΝΟΣ, 11/2/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου