Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Επικοινωνία με Μουμπάρακ και Ελ Μπαραντέι είχε ο Γ.Παπανδρέου

  • Σειρά τηλεφωνικών επαφών
Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου
Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου   
Σειρά τηλεφωνικών επαφών με ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, αλλά και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε από το Σάββατο μέχρι σήμερα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, τον γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, το νομπελίστα Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπόι και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Εξάλλου, την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β'.

Κατά την τηλεφωνική επαφή ο υπουργός ενδιαφέρθηκε για τους Έλληνες που διαμένουν στην Αίγυπτο καθώς και για το αν αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε προβλήματα. Ενδιαφέρθηκε επίσης αν υπάρχουν προβλήματα για το Πατριαρχείο και τις εκκλησίες μας στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου