Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για την απεργία των γιατρών με φόντο ακυρωμένα ραντεβού και ουρές

  • Αντιπαράθεση για την Υγεία
Ασφαλισμένοι αναζητούν γιατρό στις ειδικές λίστες
Ασφαλισμένοι αναζητούν γιατρό στις ειδικές λίστες  
Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας. Ο Γ.Πεταλωτής υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, λέγοντας ότι βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών.

Ασκησε κριτική στη ΝΔ για τη στάση της στο συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντας ότι «είναι απορίας άξιο γιατί η ΝΔ -και άλλες δυνάμεις- με το πρόσχημα της δήθεν προχειρότητας απορρίπτει και αυτή τη μεγάλη αλλαγή, λες και έκανε η ίδια κάποια αλλαγή έως τώρα».

Κάνουμε μια ιστορική τομή και θα πρέπει να πετύχει και να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος της ευθύνης τους, τόνισε ο κ. Πεταλωτής και υπογράμμισε ότι πρέπει να τοποθετηθούν όλοι για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, «ποιοι τη θέλουν και ποιοι όχι».

Σε ερώτηση για το αν είναι υποκινούμενες οι απεργίες, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι θα ήταν μεγάλη κουβέντα «να πω εγώ από ποιον υποκινούνται αυτές οι απεργίες, αλλά θα πρέπει να δει κανείς και τα ποσοστά συμμετοχής σε αυτές, ειδικά στις απεργίες των νοσοκομειακών γιατρών που είναι εξαιρετικότατα χαμηλά».

Κριτική άσκησε και στους γιατρούς, λέγοντας ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτές τις απεργίες έχουν το βάρος της ευθύνης του τι προσφέρουν στον Έλληνα πολίτη.

«Κάποιοι ενδιαφέρονται να υπάρξει στασιμότητα, να υπάρχει αδράνεια και στο χώρο της υγείας. Η ΝΔ έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται να μην υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα υγείας για την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης» είπε και κάλεσε τη ΝΔ και όλους όσοι στηρίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις να πουν τις θέσεις τους.

Όσον αφορά την πρόταση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη για Εξεταστική στο χώρο της υγείας, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «το να προσπαθούμε να καλύψουμε κάθε μαύρη τρύπα ή κάθε παθογένεια της οικονομικής κατάστασης της χώρας με εξεταστικές, σαφώς και δεν βοηθά».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ τόνισε ότι οι γιατροί αδικούν τον εαυτό τους με τη στάση που τηρούν.

«Όλοι οι κοινωνικοί φορείς υποχρεούνται να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση κεκτημένων καταστάσεων. Η κρίση απαιτεί κοινή αντιμετώπιση από όλους» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου