Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Καστανίδης: Μονόδρομος η ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών


Υπέρ της ενίσχυσης των ανεξάρτητων αρχών τάχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Καστανίδης. 
Μονόδρομο χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, την ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών, κατά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών, με τίτλο «Ανεξάρτητες Αρχές στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση».
Ειδικότερα, ο κ.Καστανίδης, τόνισε ότι είναι «μονόδρομος η ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για την υπεράσπιση της νομιμότητας, των ατομικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του πολίτη» . Επέμεινε στη διοικητική, οικονομική και λειτουργική ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών προκειμένου, όπως είπε «οι τεταγμένοι στόχοι και σκοποί να υπηρετούνται καλύτερα» .
Επισήμανε, επίσης, ότι «οι ανεξάρτητες αρχές αποτελούν προϊόν της ανάγκης να υπερασπιστούμε τη νομιμότητα και τα ατομικά δικαιώματα με πιο αντικειμενικό και λειτουργικό τρόπο» . «Και αυτό», όπως πρόσθεσε, «γιατί το κράτος υπήρξε πολλές φορές παραβάτης στα καθήκοντά του».
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε: «Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει πάντοτε με ένα τρόπο αστόχαστο να ιδρύονται νέες αρχές ή να παραχωρείται αντικείμενο κρατικής εξουσίας. Ωστόσο η εμπειρία, διεθνής και εσωτερική, διδάσκει πως οι ανεξάρτητες αρχές είναι χρήσιμη επιλογή για την κοινωνία, τον πολίτη και το κράτος. Η συνεισφορά τους μέχρι τώρα είναι εξαιρετικά σημαντική παρά το γεγονός ότι ορισμένες περιόδους οι ανεξάρτητες αρχές συνάντησαν αντιδράσεις ή και τριβές με την εκτελεστική εξουσία» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου