Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ι. Ραγκούσης προς ΑΔΕΔΥ: Ανοιχτές και το απόγευμα οι δημόσιες υπηρεσί

 

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης (Δ) και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου (Α) κατά την συνάντηση του υπουργού με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο 
 
Η κυβέρνηση προχωρεί σε αύξηση των ωρών εργασίας στο «στενό» δημόσιο τομέα και σε λειτουργία των υπηρεσιών-αιχμής και τα απογεύματα, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ. Ο κ. Ραγκούσης, κατέστησε σαφές ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας των υπαλλήλων από 37,5 ώρες που είναι σήμερα σε 40, ενώ έκανε γνωστό ότι θα λειτουργούν και το απόγευμα οι δημόσιες υπηρεσίες που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η απογευματινή εργασία, που θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο, θα είναι στοχευμένη, θα αφορά δηλαδή συγκεκριμένες υπηρεσίες. Ως παράδειγμα, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε την ανάγκη λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών ή της προσέλευσης στη δουλειά τους διευθυντικών στελεχών του Δημοσίου. Απέκλεισε ωστόσο να υπάρξει διακεκομμένο ωράριο εργασίας. «Επιλέξαμε να ενημερώσουμε την ΑΔΕΔΥ γι΄αυτές τις αποφάσεις», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, «από σεβασμό στο συνδικαλιστικό όργανο και τους δημοσίους υπαλλήλους».

Ο υπουργός Εσωτερικών, κατά τη συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ, έκανε ακόμη γνωστό ότι σε ενάμιση μήνα η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να δώσει τις αρχές του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο. Ξεκαθάρισε ότι το νέο μισθολόγιο δεν θα ισχύσει μόνον για τους νεοεισερχόμενους υπάλληλους αλλά για όλους ανεξαιρέτως και δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρχει μείωση του μισθολογικού κόστους.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, είναι με το νέο μισθολόγιο να υπάρξει ένα δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα αμοιβών στο δημόσιο τομέα. Κοινή υπήρξε η διαπίστωση των δύο πλευρών, ότι είναι ανάγκη να επιταχυνθεί η εκδίκαση των υποθέσεων διαφθοράς των δημοσίων υπαλλήλων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου. «Αναμένω τις αποφάσεις τις επιστημονικής επιτροπής που έχει συσταθεί για να μελετήσει το ζήτημα», είπε ο κ. Ραγκούσης και δεσμεύθηκε ότι θα στείλει το «πόρισμα» στην ΑΔΕΔΥ για να υποβάλει τις προτάσεις της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου