Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Παπακωνσταντίνου: Καλεί σε διάλογο για την οικονομία

Με εντολή του πρωθυπουργού, όπως είχε προεξαγγελθεί τόσο στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, όσο και μετά τις τελικές διαπραγματεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέστειλε σήμερα επιστολές προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων καλώντας τους σε σε διάλογο με θέμα τη δημοσιονομική προσαρμογή της τριετίας 2012 – 2014.
Παπακωνσταντίνου: Καλεί σε διάλογο για την οικονομία
Αποδέκτες της επιστολής Παπακωνσταντίνου είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαράς, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Με την επιστολή του ο κ. Παπακωνσταντίνου καλεί τα κόμματα να ορίσουν εκπροσώπους για έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και παρουσίασης του σχεδίου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής, στο τέλος Μαρτίου, με τελικό στόχο την έγκρισή του από την Ελληνική Βουλή εντός του Μαΐου. Η επιστολή του υπουργού Οικονομικών κομίζει προς τους πολιτικούς αρχηγούς δύο πολιτικά κρίσιμες επισημάνσεις:
Πρώτον ότι δεδομένου του μεγέθους του δημοσίου χρέους της χώρας μας, υπάρχει ανάγκη εκπόνησης ενός δημοσιονομικού πλαισίου με στόχο  τη δραστική μείωση των ελλειμμάτων και την ανάληψη πρωτοβουλιών που φέρνουν ανάπτυξη.
Και δεύτερον, ότι επειδή οι σημαντικές αυτές αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια ξεπερνούν την τετραετή κοινοβουλευτική θητεία της παρούσης κυβέρνησης, είναι απαραίτητο να στηριχθούν από ένα όσο το δυνατό ευρύτερο φάσμα της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου