Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Πεταλωτής: «Τελευταία ευκαιρία για μια νέα αρχή η περαίωση»

Ως «τελευταία ευκαιρία για να γίνει μια νέα αρχή», χαρακτήρισε τη διαδικασία της περαίωσης που φέρνει η κυβέρνηση με «πρωτόγνωρες» διαδικασίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, επισημαίνοντας ότι γίνεται άμεσα πράξη η σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για άμεση επίλυση των οικονομικών εκκρεμοτήτων των επιχειρήσεων.

Οι πολίτες κι οι φορολογικές αρχές αφήνουν πίσω το παρελθόν και χτίζουν για το παρόν μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, είπε.

«Αλλάζουμε και τη νομοθεσία ώστε να μην υπάρχει διαδικασία περαίωσης όπως σήμερα και να μην ξαναδούμε φορολογικές υποθέσεις να λιμνάζουν στα ελληνικά δικαστήρια»,είπε ο Γιώργος Πεταλωτής και υπογράμμισε ότι «δεν απαλλάσσουμε κανέναν», αλλά ότι «γίνεται ρύθμιση».

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση κάνει αλλαγές σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς για την καλύτερη λειτουργία τους, ενώ ερωτηθείς εάν θα κλείσουν εφορίες, σημείωσε ότι υπάρχουν εφορίες, που, όντως, δεν πιάνουν τους στόχους της και ότι γι΄ αυτό ακριβώς η κυβέρνηση μελετά την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.

Παράλληλα, με αφορμή το ζήτημα της περαίωσης ο εκπρόσωπος άσκησε δριμεία κριτική προς την ΝΔ, προσάπτοντας στην προηγούμενη κυβέρνηση ατολμία, ευθυνοφοβία, απραξία και παρελκυστική αντιμετώπιση θεμάτων που καίνε και χρονίζουν.

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων αναφορικά με το μηχανισμό για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί - και είναι προτεραιότητά της - η ανασύνθεση της επιτροπής που θα ελέγχει το πόθεν έσχες, ώστε να μη συμμετέχουν μόνο κοινοβουλευτικοί και να υπάρχουν εχέγγυα αντικειμενικότητας, καθώς, επίσης και για τη μετατροπή της σε ανεξάρτητη αρχή, μετά τη δέουσα συνταγματική αναθεώρηση.

«Η διαφάνεια είναι επιβεβλημένη γιατί θα πρέπει να πειστεί ο λαός ότι οι θυσίες τους πιάνουν τόπο»,τόνισε ο κ. Πεταλωτής και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι με τους παρόντες μηχανισμούς δεν γίνεται να ελεγχθεί το πόθεν έσχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου