Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: Όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα έρχονται και παρέρχονται

  • «Αν μοναδικό κριτήριο ήταν τα γκάλοπ τότε θα κυβερνούσαμε όπως η Νέα Δημοκρατία»

Σε επιχείρηση υποβάθμισης των πληροφοριών που φέρουν τον πρωθυπουργό να έχει ενοχληθεί από την άρνηση μελών της κυβέρνησης να θέσουν υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δήλωσε μεν ότι δεν τίθεται ζήτημα απομάκρυνσής τους, άφησε όμως αιχμές για τις επιλογές τους. Όσον αφορά στον ανασχηματισμό, αρκέστηκε να σχολιάσει πως «αν υπάρχουν ανακοινώσεις για ανασχηματισμό ή για οποιεσδήποτε αλλαγές θα ενημερωθείτε».

"Εμείς δε βλέπουμε το νέο αυτό θεσμό σε σχέση μόνο με τα πρόσωπα αλλά πολύ ευρύτερα και αλίμονο αν ταυτίζαμε αυτή την επανάσταση του Καλλικράτη με πρόσωπα", δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής. Πρόσθεσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τις υποψηφιότητες ήταν τα προτεινόμενα πρόσωπα να θέλουν να υπηρετήσουν το θεσμό της αυτοδιοίκησης. Την ίδια όμως στιγμή, πρόσθεσε με νόημα ότι "όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα έρχονται και παρέρχονται, το θέμα είναι ότι δεν το αντιλαμβανόμαστε όλοι μας".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για τη στάση που κρατά, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται ως διακύβευμα των εκλογών του Νοεμβρίου την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κράτους. "Δυστυχώς αυτό κάποιοι αρνούνται να το αντιληφθούν. Λειτουργώντας με παλιάς κοπής πολιτικές προσπαθούν να μεταφέρουν στην αυτοδιοίκηση τις έριδες της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Έτσι αψηφούν τη βούληση των πολιτών για αλλαγές στο επιτελικό κράτος", είπε. "Κατηγορούμε την Ν.Δ. που προσπαθεί να ξεπεράσει την ανυπαρξία της και της εσωτερικές της έριδας θέτοντας ζήτημα 'ναι ή όχι' στο μνημόνιο", πρόσθεσε.

  • Τα κριτήρια των επιλογών

Πέρα από τη θέληση να προσφέρουν, ο Γ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι τα κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων ήταν αν πρόκειται για ικανά στελέχη, καθώς και αν υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε στο πρόσωπό τους να συγκλίνουν ευρύτερες δυνάμεις.

Διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε κριτήριο φύλλου για την επιλογή τους.

Ερωτηθείς για το αν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, είναι αρκετά "αναγνωρίσιμος" για να κερδίσει τον Ν. Κακλαμάνη, σημείωσε: "Αν μοναδικό κριτήριο ήταν τα γκάλοπ τότε θα κυβερνούσαμε όπως η Νέα Δημοκρατία".

  • «Προσωπική η άποψη του Ν. Παπανδρέου»

"Ο κ. Παπανδρέου είχε μια προσωπική άποψη, την εξέφρασε. Ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνει τη δουλειά του και έχει αποστολή να προσελκύσει επενδύσεις", ήταν το σχόλιο του Γ. Πεταλωτή για άρθρο του αδελφού του πρωθυπουργού, με το οποίο ασκούσε κριτική για την πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο Οικονομικών

  • Το κοινωνικό πακέτο της ΔΕΘ

"Ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη", διευκρίνισε σχετικά με την ατζέντα της κυβέρνσηης, ενόψει της ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου