Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ικανοποίηση της Γερμανίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας


  • Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Σπ. Κουβέλη με Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας.

Με πολύ θερμά λόγια για την απόδοση του έργου της ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης μίλησε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας Μπερντ Πφάφενμπαχ, τονίζοντας την ετοιμότητα της Γερμανίας να συμβάλει στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδας.

«Είμαστε προσηλωμένοι στις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών και πιστεύουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος, μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών Σ. Κουβέλη.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, τόνισε, είναι να συνεργαστούμε στο πεδίο της πολιτικής, της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Θα συντονίσουμε τις κινήσεις ώστε να υπάρξει ένας «οδικός χάρτης», προκειμένου να φτάσουμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, πρόσθεσε.

«Μιλήσαμε και για τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας σε συνέχεια της συμφωνίας που έχει γίνει μεταξύ του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και της καγκελαρίου Α. Μέρκελ και τον οδικό χάρτη που έχουμε αναπτύξει σε μια σειρά από τομείς, μεταξύ των οποίων η ενέργεια, το περιβάλλον, ο τουρισμός, η έρευνα και η τεχνολογία», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης.

«Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία», πρόσθεσε, «είναι να γίνουμε συγκεκριμένοι. Αποφασίσαμε να φέρουμε πιο κοντά τις δύο επιχειρηματικές κοινότητες και στο επίπεδο των μεγάλων αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είναι η βάση της ελληνικής αλλά και της γερμανικής οικονομίας».

Καταλήγοντας, ο υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση της Γερμανίας.

«Πρέπει να πω, ότι η στάση της Γερμανίας απέναντι στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Ελλάδας είναι πολύ θετική και είχαμε πολύ θετικά σχόλια για την απόδοση του κυβερνητικού έργου σχετικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου