Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Αποκλείει την αύξηση ΦΠΑ σε βασικά είδη το υπουργείο Οικονομικών

Δεν συζητείται η αύξηση του ΦΠΑ σε είδη διατροφής, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλ.Πλασκοβίτης
Δεν συζητείται η αύξηση του ΦΠΑ σε είδη διατροφής, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλ.Πλασκοβίτης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Aπέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε βασικά είδη, όπως τρόφιμα , φάρμακα αλλά και σε τομείς που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας -πιθανώς ,τα ξενοδοχεία- ο γενικός γραμματέας Οικονομικών Ηλ.Πλασκοβίτης.

Μιλώντας την Πέμπτη στο ραδιόφωνο του Flash, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η «αύξηση του ΦΠΑ είναι ένα ενδεχόμενο και έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι δε συζητάμε αύξηση σε βασικά είδη όπως είναι τα ήδη διατροφής, δε συζητάμε αύξηση σε περιοχές που αφορούν την ανταγωνιστικότητα της χώρας».

Ο γενικός γραμματέας επανέλαβε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα εισοδηματικού χαρακτήρα, όπως περικοπές μισθών, λέγοντας πως το 2011 τα μέτρα θα είναι προγραμματισμένα και περιλαμβάνονται μέσα στο μνημόνιο και δεν αφορούν μισθούς και συντάξεις.

Ο ίδιος ανέφερε την εκτίμησή του ότι με την αναδιοργάνωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών θα υπάρξει αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής για την ενίσχυση των δημοσιονομικών εσόδων. «Η αδυναμία μπορεί να έχει να κάνει με και με διοικητικά οργανωτικά θέματα, η αντιμετώπιση των οποίων είναι πλέον πολύ υψηλή προτεραιότητα, δηλαδή ήδη ξεκινάμε μελέτες αναδιοργάνωσης οι οποίες δεν είναι για το άπειρο μέλλον, είναι για να έχουν αποτέλεσμα στις αρχές του 2011» δήλωσε ο Ηλ.Πλασκοβίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου