Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Έντονη αντιπαράθεση Μπατζελή με στελέχη ΠΑΣΥ

Σκηνές έντονης διαμαρτυρίας με πανό και συνθήματα κατά της ακολουθούμενης αγροτικής πολιτικής εκτυλίχθηκαν από στελέχη της ΠΑΣΥ στο δημαρχείο της Στυλίδας όπου διεξαγόταν ανοιχτή εκδήλωση που είχε οργανώσει η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή.

Η υπουργός τόνισε: "O λαός στις 4 του Οκτώβρη, μας έδωσε την εντολή με τον τσαμπουκά μας, να σπάσουμε το σάπιο παρελθόν και να πάμε μπροστά".

Από την πλευρά τους, τα στελέχη του ΠΑΣΥ ζήτησαν να παρέμβουν για να καταγγείλουν παρόμοιες εκδηλώσεις τις οποίες χαρακτήρισαν «φιέστα» τονίζοντας ότι θα πρέπει να διευρυνθεί ο διάλογος για την στήριξη του εισοδήματος. Παράλληλα χαρακτήρισαν ως «κοροϊδία» την αποζημίωση στις ελιές με 2 € το δέντρο μιας και όπως είπαν «δεν καλύπτει σε καμιά περίπτωση τις πραγματικές ζημιές που υπήρξαν».

Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές μεταξύ των συγκεντρωμένων. Λίγο αργότερα τα στελέχη του ΠΑΣΥ κάλεσαν τους αγρότες στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν με τρακτέρ στα διόδια της Πελασγίας, επέδωσαν το ψήφισμα τους στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και αποχώρησαν.

Η αντίδραση της υπουργού ήταν δυναμική. «Αν δεν τολμήσουμε μεθοδικά, με δομές και πολιτικές, αυτός ο τόπος δεν θα πάει μπροστά και ούτε θα απομακρύνει τις πολιτικές δυνάμεις, που κάθε φορά που μια κυβέρνηση όπως το ΠΑΣΟΚ έρχεται σε ανοιχτό διάλογο με τον κόσμο, να λοιδορείται και να διασπάται αυτή η επαφή με τον κόσμο. Το ΠΑΣΟΚ είναι λαός, κόμμα δυναμικό και δεν θα στερήσει κανένας αυτήν τη σχέση κοινωνίας - ΠΑΣΟΚ» ήταν το σχόλιο από την πλευρά της Κατερίνας Μπατζελή λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση του ΠΑΣΥ από την αίθουσα.

Μπλόκα


Εν τω μεταξύ, αγροσυνδικαλιστές περιοδεύουν στα χωριά της Φθιώτιδας για να συγκεντρώσουν τρακτέρ για τις 15 του μήνα. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης την Κυριακή το μεσημέρι επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα τονίζοντας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αγροτών στη Στυλίδα ότι «ορισμένοι συνδικαλιστές και απλοί άνθρωποι σε πολλές περιφέρειες, περιφέρονται αυτήν την στιγμή και θέλουν να επαναληφθούν οι πολιτικές οι περυσινές με το πακέτο. Το κράτος κινδυνεύει να πληρώσει εις διπλούν αυτό το πακέτο». Μάλιστα η ίδια υπογράμμισε πως το 40% από το πράσινο πακέτο πήγε σε 5 νομούς και το 40% από τα χρήματα που διατέθηκαν, σε ένα προϊόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου