Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

«Βάζουμε τις βάσεις για την παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας» λέει η Λούκα Κατσέλη

Για δέσμη μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, αναθέρμανσης της οικονομίας και παραγωγικής ανασυγκρότησης, έκανε λόγο η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα. Κατσέλη κατά την διάρκεια του εορτασμού της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Η υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, δήλωσε πως "υπάρχει μία δέσμη μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, αναθέρμανσης της οικονομίας και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Στο πλαίσιο αυτό παίρνονται μέτρα που κόβουν τη σπατάλη στο Δημόσιο, αυξάνουν τα φορολογικά μας έσοδα και μεγαλώνουν τη πίτα".

"Αυτό είναι το μήνυμα προς όλους τους πολίτες" είπε η κ.Κατσέλη προσθέτοντας ότι "θα πρέπει η οικονομία να μπει ξανά μπροστά με μέτρα για τη παροχή ρευστότητας και επενδύσεις καθώς και με εποπτεία της αγοράς".

"Θα πρέπει να βάλουμε το 2010, που είναι η αρχή μίας δεκαετίας, τις βάσεις για την παραγωγική αναδιάρθρωση του τόπου" υπογράμμισε η υπουργός.

Επίσης απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν ο ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ θα είναι το 15%, η κ. Λούκα Κατσέλη απάντησε πως "υπάρχει στη Δημόσια Διαβούλευση. Ο υπουργός Οικονομικών θα αναγγείλει όλα τα μέτρα όταν κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου