Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Πάγκαλος NBAer, με κάρφωμα σε «δημοσιογράφους των σαλέ»!

«Είμαστε κυβέρνηση που παίζει ΝΒΑ. Λειτουργούμε σε άλλο επίπεδο. Εγώ δεν λέω ούτε ότι δεν υπάρχει συντονισμός ούτε ότι υπάρχει. Θα κριθούμε στο εξάμηνο», αποφάνθηκε ο Θ. Πάγκαλος όταν τον ρώτησαν στη Βέροια για έλλειψη συντονισμού στην κυβέρνηση.

Σχετικά με δημοσιεύματα ότι ο ίδιος δεν συντονίζει καλά, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είπε ότι συνήθως αυτά τα γράφουν οι εφημερίδες της Παρασκευής και της Κυριακής, που λένε τα ίδια γιατί γράφονται την Πέμπτη και μετά οι δημοσιογράφοι φεύγουν για τα σαλέ!

Σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι το κυβερνών κόμμα δεν πηγαίνει στη Βουλή ως συντεταγμένος λόχος. Εκφράζει μια μεγάλη μερίδα του λαού και θα υπάρχουν αντιθέσεις, διενέξεις, ενδεχομένως και συγκρούσεις. «Σε όσους αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε», παρατήρησε για τη λειτουργία της κυβέρνησης, θέλοντας να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να κυβερνήσει αναλογιζόμενο καθημερινά το πολιτικό κόστος.

Παραδέχθηκε ότι υπήρξαν ξένοι που έκαναν υποβολιμαίες επισημάνσεις για την Ελλάδα, όπως ο κ. Σταρκ, αλλά «ο Γιουνκέρ είναι φίλος της χώρας μας» και ο Τρισέ έκανε δηλώσεις που του επέτρεψαν «να κοιμηθεί ήρεμος» ύστερα από τη συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.

Ευ. Βενιζέλος: «Δεν δικαιούμαστε να αποτύχουμε»

«Χρειάζεται πράγματι ένας μεγάλος εθνικός συντονισμός»

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και όταν αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα είναι λογικό να υπάρχουν και προβληματισμοί αλλά και μεγάλη συνείδηση ευθύνης γιατί ξέρουμε παρά πολύ καλά ότι δεν δικαιούμαστε να κάνουμε λάθος, δεν δικαιούμαστε να αποτύχουμε», είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε ερώτηση για προβλήματα συντονισμού στην κυβέρνηση, τις εκατό πρώτες μέρες της, ο υπουργός απάντησε: "Το πρόβλημα του συντονισμού το έχουμε όχι ως κυβέρνηση αλλά ως κράτος, ως κοινωνία, ως οικονομία. Χρειάζεται πράγματι ένας μεγάλος εθνικός συντονισμός, μια μεγάλη εθνική συμφωνία, μια μεγάλη επιστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου για να υπερβούμε την κρίση, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο, να αποκτήσουμε ξανά την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία που απαιτείται για να κατακτήσουμε την θέση που μας ανήκει".

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση επισήμανε ότι αυτά είναι απολύτως αναγκαία και πρόσθεσε: "Αν χρειαστεί να ληφθούν και συμπληρωματικά μέτρα. θα ληφθούν αλλά πάντα με ένα αίσθημα δικαιοσύνης, πάντα με το μυαλό στραμμένο στην μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών που βλέπουν ότι μόνον το κράτος μπορεί να τους δώσει το αίσθημα δικαιοσύνης και ασφάλειας που τους λείπει".

  • Ο Σκανδαλίδης

Αυτοσυγκράτηση στη διατύπωση διαφωνιών συνέστησε σε υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Σκανδαλίδης, επισημαίνοντας ότι ακόμα και οι διαφωνίες «πρέπει να κατατίθενται με θετικό πνεύμα».

Ο ίδιος διαπίστωσε και «υπερβολές σε ορισμένες διαφωνίες», χωρίς να τις κατονομάσει.

Θεωρεί φυσιολογικό να έχουν παρατηρηθεί λάθη, παραλείψεις ή ανακολουθίες στη διάρκεια των 100 ημερών, αλλά «είναι σημαντικό το γεγονός ότι παραμένει σταθερή η πυξίδα στην κατεύθυνση της κυβέρνησης και σταθερή η βούληση του Γ. Παπανδρέου γι ανατροπές και αλλαγές που θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου