Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Λογαριασμοί του Καραγκιόζη


ΕΚΕΙ ΠΟΥ λέγαμε ότι ξέρουμε καλά τους λογαριασμούς του Καραγκιόζη, ήρθαν οι κουτόφραγκοι προχθές -η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη συνδιαμόρφωση του Προγράμματος Σταθερότητας- να μας τους μάθουν καλύτερα.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ οι... δεινοπαθούντες τεχνοκράτες των Βρυξελλών, μέσα σε δύο μόνο μέρες, ότι οι Ελληνες, ακόμη και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ευημερούν και άρα μπορούν να γίνουν περικοπές ακόμη και στις συντάξεις, μαζί με τις περικοπές άλλων δαπανών.

ΕΚΑΝΕ, μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μαζούχ Κλάους και υπολογισμούς για να γνωμοδοτήσει ότι «με 720 ευρώ τον μήνα ο συνταξιούχος δεν περνάει άσχημα στην Ελλάδα». Να γίνει, λοιπόν, μια συγκέντρωση συνταξιούχων και να τους τα πει έξω από τα δόντια ο κ. Κλάους, να αποκαλύψει ότι η Ελλάδα είναι ο ευρωπαϊκός παράδεισος των συνταξιούχων. Ετσι θα καταπέσει και ο μύθος ότι το 20% των Ελλήνων έχει εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ και τους λογαριασμούς του κ. Κλάους, ο οποίος αντέκρουσε το επιχείρημα της ελληνικής πλευράς, ότι δεν μπορεί να περιοριστούν οι βασικές συντάξεις (είναι 484 ευρώ χωρίς το ΕΚΑΣ και με το ΕΚΑΣ φτάνουν τα 720 ευρώ), είναι δυνατό να γίνουν περικοπές. Τη μισή και πάνω σύνταξη τη δίνει ο συνταξιούχος για τα βασικά, δηλαδή φως, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση, κοινόχρηστα. Και άμα έχει και νοίκι, του μένουν για τις υπόλοιπες δαπάνες διαβίωσης 100 ευρώ τον μήνα ή 3 ευρώ την ημέρα! Αλίμονο σε όποιον καπνίζει ή πίνει καφέ στο καφενείο ή θέλει βόλτες και θεάματα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ποιες είναι οι σημερινές αποδοχές των τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή και του κ. Μαζούχ Κλάους. Οταν βγει στη σύνταξη, να έρθει στην Ελλάδα, στον παράδεισο των συνταξιούχων, να του δίνουμε τα διπλά της σημερινής κατώτατης σύνταξης, δηλαδή 1.440 ευρώ, και να περνάει ζωή χαρισάμενη. Να του δίνουμε και ένα έξτρα επίδομα για να κάνει σεμινάρια λιτότητας στους σπάταλους και άπληστους Ελληνες συνταξιούχους, αυτούς τους υπεύθυνους του τεράστιου δημοσιονομικού ελλείμματος!

ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ γραφειοκράτες των Βρυξελλών περικοπές παντού και ευελιξία στην αγορά εργασίας -αυτό και αν είναι ανέκδοτο για την αναρχία στην ελληνική αγορά! Ζητούν περικοπές και στις λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά για το «φονικό», που είναι οι εξοπλιστικές δαπάνες, «δεν κάνανε κουβέντα»! Μην πάει ο νους μας στο πονηρό. Νοιάζονται για την άμυνά μας και όχι για τις πολεμικές τους βιομηχανίες, που καλύτερος πελάτης τους είναι η Ελλάδα του τεράστιου ελλείμματος και του μεγάλου δημόσιου χρέους.

ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ με την Ε.Ε. το Σύμφωνο Σταθερότητας, όχι όμως με λογαριασμούς του Καραγκιόζη, που ήρθε καθυστερημένα να μας τους μάθει ο κ. Μαζούχ Κλάους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου