Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Έρχεται και νέα εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από την ερχόμενη εβδομάδα τα συνδικάτα εργαζομένων, με την ψήφιση του προϋπολογισμού να βρίσκεται αυτή τη φορά στο προσκήνιο.

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) κήρυξαν 3ωρη στάση εργασίας 12 με 3 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα για την προσεχή Τετάρτη, 22 του μήνα. Την ίδια ημέρα στο κοινοβούλιο θα τεθεί προς ψήφιση ο προϋπολογισμός του 2011.

Απεργίες προγραμματίζουν και οι εργαζόμενο στα μέσα μεταφοράς, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου. Το λεκανοπέδιο θα μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τρόλεϊ και τραμ όλο το 24ωρο. Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να βρει στους δρόμους της Αθήνας μόνο λεωφορεία κι αυτά μόνο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Το συντονιστικό των σωματείων εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

Παράλληλα, για τις υπόλοιπες ημέρες, δηλαδή την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη, Παρασκευή 23 και 24 Δεκεμβρίου ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας.

  • Μετρό μέχρι την "Εθνική Άμυνα"

Στο σταθμό της «Εθνικής Άμυνας» θα σταματούν οι συρμοί που κινούνται στη μπλε γραμμή του μετρό, απόψε Σάββατο 18 Δεκεμβρίου μετά τις 11. Αυτό σημαίνει ότι το μετρό δεν θα εξυπηρετεί εκείνες τις ώρες όσους θέλουν να μετακινηθούν από και προς το αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια τροποποιούνται εξαιτίας των εργασιών για την έναρξη λειτουργίας του σταθμού στην Αγία Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου