Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Πέντε νομοσχέδια στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου

Εννέα κυβερνητικές δράσεις εκ των οποίων πέντε νομοσχέδια και ενημέρωση επί άλλων τεσσάρων σημαντικών θεμάτων θα βρεθούν στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα συνεδριάσει αύριο το απόγευμα στη Βουλή υπό τον Γ. Παπανδρέου. Πρόκειται για κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προωθηθούν εντός του επόμενου τριμήνου καθώς προβλέπονται από το Μνημόνιο και συνδέονται με την καταβολή των επόμενων χρηματοδοτικών δόσεων του δανείου που χορηγεί η τρόικα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να δώσει την έγκρισή του για το νομοσχέδιο του Δημήτρη Ρέππα που αφορά στην απελευθέρωση και αναδιάρθρωση των Ταχυδρομικών υπηρεσιών και των Ηλεκτρονικών επικοινωνιών (INTERNET), της Λούκας Κατσέλη για την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τον επενδυτικό νόμο αλλά και το νομοσχέδιο για την Ίδρυση Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης. Και τέλος το νομοσχέδιο της Τίνας Μπίρμπίλη για την απλούστευση στη χορήγηση αδειών για την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Στην συνεδρίαση είναι προγραμματισμένο να συζητηθούν επίσης το σχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, τα τυχερά παιχνίδια και η αναδιάρθρωση του φορολογικού μηχανισμού, την εισήγηση των οποίων θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου