Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Πυρά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από τη ΝΔ

«Η εποχή των ψευδαισθήσεων» τελείωσε λένε στη Νέα Δημοκρατία και διευκρινίζουν ότι μετά τη συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ αρχίζει η «σκληρή και ουσιαστική αντιπολίτευση ». Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ιδιαίτερα επιθετική τακτική έναντι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ.Χρυσοχοΐδη , ο οποίος δέχθηκε τις τελευταίες ώρες κυρίως τα πυρά του εκπροσώπου της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλου, αλλά και την κριτική του αρμόδιου «γαλάζιου» τομεάρχη κ. Ν. Δένδια.

Για τη ΝΔ ο κ. Χρυσοχοΐδης πρέπει «να αφήσει τα λόγια και να προχωρήσει σε έργα» και κεντρικά στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για «στοχοποίηση προσώπων», αλλά πλέον θα υπάρχει έντονος έλεγχος σε όλους τους υπουργούς. Η κεντρική γραμμή της Ρηγίλλης είναι η προειδοποίηση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά προς την κυβέρνηση στο κλείσιμο της ομιλίας του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού: «Να ξέρετε:η συναινετική μας διάθεση είναι αρετή, δεν είναι αδυναμία. Δεν τη θέλετε; Δεν θα την έχετε!». Υπό αυτό το πρίσμα οι αντιπολιτευτικοί τόνοι θα ανέβουν υπέρμετρα το επόμενο διάστημα και δεν θα είναι μόνον ο κ. Χρυσοχοΐδης στο στόχαστρο.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, με αφορμή τη βομβιστική επίθεση έξω από τη Βουλή, ξέσπασε σκληρή διαμάχη μεταξύ των κκ. Παναγιωτόπουλου και Χρυσοχοΐδη. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ είχε ζητήσει από τον υπουργό να αφήσει τα «πολλά λόγια» και να προχωρήσει «σε έργα», για να λάβει την απάντηση ότι «υπήρξε μέλος των πλέον άπρακτων κυβερνήσεων που γνώρισε ο τόπος» και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με τον «καταστροφικό τρόπο που κυβέρνησε παρέδωσε τη χώρα στα όρια της κατάρρευσης, με νευραλγικές υπηρεσίες του κράτους σχεδόν διαλυμένες».

Η απάντηση του υπουργού εκνεύρισε την ηγετική ομάδα της ΝΔ και στη Ρηγίλλης έλεγαν ότι «το κόμμα δίνει απλόχερη συναίνεση και εισπράττει ύβρεις και ειρωνείες». Ετσι, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τον Πρωθυπουργό «να κάνει αυστηρές συστάσεις» στον υπουργό, τον οποίο κατηγόρησε για επικοινωνιακές στρατηγικές και για έλλειψη ψυχραιμίας, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρέπει να αναλώνεται σε άστοχες προσωπικές επιθέσεις. Ο υπουργός επανήλθε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FΜ 99,5 και επιτέθηκε με σφοδρότητα στη ΝΔ και στην κληρονομιά που άφησε, τονίζοντας με οργή: «Δεν πρέπει να υπάρχει ξανά στην ελληνική δημοκρατία τέτοιο φαινόμενο διάλυσης των υπηρεσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου