Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

«Βαδίζουμε σε έναν πολύ καλύτερο δρόμο»

Παπανδρέου: «Πιάνουν τόπο οι κόποι
και οι θυσίες του ελληνικού λαού»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010, Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2010 17:34, Web-Only

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόφαση της Ε.Ε. ήταν ο   Πρωθυπουργός

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τις καταθέσεις στην Ελλάδα» επισήμανε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, διαψεύδοντας παράλληλα φημολογίες για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

«Πετύχαμε μια πολύ σημαντική απόφαση και πρέπει να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στην ΕΕ.

«Δώσαμε και δίνουμε μια πολύ μεγάλη μάχη μαζί με τον ελληνικό λαό, όχι απλώς για βραχυπρόθεσμα οφέλη, αλλά για την δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας, που όχι μόνο ξεπερνά τις δυσκολίες, αλλά δημιουργεί και πρότυπα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «ξεπερνάμε την οικονομική κρίση που κληρονομήσαμε ως κυβέρνηση και εκφράζουμε την βούλησή μας να προχωρήσουμε στην υλοποίηση στόχων και αλλαγών, για τις οποίες μας εξέλεξε ο ελληνικός λαός».

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού «πιάνουν τόπο» και πρόσθεσε ότι οι βαθιές θεσμικές αλλαγές αποτελούν προϋπόθεση, ώστε η Ελλάδα να μην ξαναβρεθεί σε παρόμοια κρίση.

«Η απόφαση της Συνόδου έχει εξαιρετική σημασία, αποτελεί δε και μια θετική ανταπόκριση και αναγνώριση των θυσιών που κάνει ο ελληνικός λαός», τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι πέραν της προστασίας της ευρωζώνης, μέσω του μηχανισμού, την δημιουργία του οποίου αποφάσισε η Σύνοδος, ξεκινά και μια συζήτηση για την δημιουργία, στο μέλλον, θεσμών πρόληψης και αντιμετώπισης κρίσεων, αλλά και για την συντονισμένη οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ.

«Με αφετηρία την κρίση που περάσαμε και τις πρωτοβουλίες που πήραμε, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα εμπλουτίζεται, βελτιώνοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητα της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης», είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «αναμφίβολα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της

Ελλάδας και της Ευρώπης». Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις,ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τις καταθέσεις στην Ελλάδα», διαψεύδοντας παράλληλα φημολογίες για έξοδο της χώρας από το ευρώ, δεύτερον ανακοίνωσε πρωτοβουλία για τη σύγκληση διάσκεψης επενδυτών στην Ελλάδα και τέλος ανέφερε ότι σε τυχαία συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας, επανέλαβε την πρόσκληση του προς τον κ. Ερντογάν να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει «θετική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη» τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα :

«Πρόκειται για μια πολύ θετική απόφαση, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Αποδεικνύει τη δύναμή της και οχυρώνει την ευρωζώνη διασφαλίζοντας τη σταθερότητα σε αυτή.

Πιστεύω ότι βαδίζουμε σε έναν πολύ καλύτερο δρόμο».

Σημειώνεται ότι χθες ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι «η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή της θέληση και τη δυνατότητα έγκαιρης αντίδρασής της στην κρίση».

«Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.

Και το κάνουμε.

Αλλά όχι μόνον.

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε -και αυτό κάνουμε- στις μεγάλες αλλαγές.

Μεγάλες και βαθιές αλλαγές στην οικονομία, στην πολιτική και την κοινωνία» είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι «χτίζουμε με τις σημερινές μας πράξεις, τις συνθήκες για ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας.

Μια οικονομία βιώσιμη, με διαφάνεια, αλλά και με κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου