Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ολι Ρεν: Καλό κουράγιο...


Αύριο [Τετάρτη] η ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων που θα περιλαμβάνουν την περικοπή του 14ου μισθού


Ολι Ιλμάρι Ρεν και Γιώργος Παπακωνσταντίνου χθες στην Αθήνα. Το ύφος του Ευρωπαίου επιτρόπου μάλλον τα λέει όλα.

Πρόσθετα μέτρα της τάξης των 4,5 δισ. ευρώ θα ανακοινώσει πιθανότατα αύριο η κυβέρνηση, υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των αγορών. Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Ολι Ρεν, που επισκέφθηκε χθες την Αθήνα συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατέστησε σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένει πρόσθετα μέτρα το συντομότερο δυνατόν. Προετοίμασε δε την ελληνική κοινή γνώμη για το περιεχόμενό τους, λέγοντας χαρακτηριστικά, στα ελληνικά: «Καλό κουράγιο».

Τα νέα επώδυνα οικονομικά μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που συγκαλεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Για τη λήψη τους προϊδέασε χθες και αυτός, λέγοντας ότι: «Συγκινούμαι όταν άνθρωποι του μόχθου με πιάνουν στον δρόμο και μου λένε για την πατρίδα και τον μισθό μου να θυσιάσω». Κατά τη συνάντηση που είχε με τον κοινοτικό επίτροπο, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε για τη λήψη του πρόσθετου «πακέτου», αλλά ζήτησε την «έμπρακτη», πλέον, αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Ελλάδα.

Στα μέτρα που θα ανακοινωθούν ενόψει και της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, όπου θα οριστικοποιηθεί το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, η περικοπή του 14ου μισθού, η περαιτέρω μείωση των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, το πάγωμα όλων των συντάξεων, η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα ποτά.

ΣXETIKA ΘEMATA
Τα νέα σκληρά μέτρα προ των πυλών
«Καλό κουράγιο» στα ελληνικά ευχήθηκε ο Ολι Ρεν
Από την πίσω πόρτα στο υπουργείο Εργασίας, λόγω επεισοδίων
Σχέδιο διάσωσης τριών σημείων από τις Βρυξέλλες
«Δεν είναι απλά, όσο νομίζει ο Ρεν»
Το κακό κλίμα και η Γερμανία
Γκρίνια στο παρασκήνιο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Καθυστερήσεις από κυβέρνηση διαπιστώνει η Ν.Δ.
ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις μάχης εν όψει των νέων μέτρων
Στον Αντ. Σαμαρά ο Α. Λοβέρδος
Μέτρα-σοκ για μείωση ελλείμματος
Αλλαγές στις αποδείξεις, επαναφορά τεκμηρίων και νέα φορολογική κλίμακα
Γ. Προβόπουλος: Νέα κατεύθυνση για την οικονομική πολιτική
Νευρικότητα εν όψει αξιολόγησης από S&P

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου