Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Όλο το νομοσχέδιο για τη φορολογία






To νομοσχέδιο (αρχείο doc)
Αιτιολογική έκθεση (αρχείο doc)






Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα το τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου για τη φορολογική μεταρρύθμιση το οποίο εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο. Πάντως, το νομοσχέδιο συνάντησε ισχυρές αντιδράσεις στο ΥΣ, καθώς πολλοί υπουργοί διαπίστωναν έλλειψη αναπτυξιακής διάστασης, αλλά και κοινωνικού χαρακτήρα σε αρκετές περιπτώσεις, οι οποίες και οδήγησαν σε διορθώσεις.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, στόχος της φορολογικής πολιτικής είναι ένα απλό και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο με ενιαίους κανόνες, χωρίς αδικαιολόγητες εξαιρέσεις και με άμεση προτεραιότητα την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Υποστηρίζεται, επίσης, ότι οι αλλαγές που φέρνει η αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου δεν πρόκειται να δημιουργήσουν πρόσθετο βάρος στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αλλά αντίθετα αποσκοπούν στη δίκαιη ανακατανομή των φορολογικών υποχρεώσεων.

Τα φορολογικά έσοδα, αναφέρεται, θα διοχετεύονται με διαφάνεια σε δράσεις που αναδιανέμουν το εισόδημα, δημιουργούν ανάπτυξη, ενισχύουν το κοινωνικό κράτος και βελτιώνουν την ποιότητα στην παροχή κοινωνικών αγαθών, όπως η υγεία και η εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου