Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Θυσίες και Πόλεμος

Σε «κατάσταση πολέμου» βρίσκεται η χώρα απέναντι στα σενάρια της πτώχευσης και την ίδια ώρα η κυβέρνηση, η οποία ανακοινώνει το μεσημέρι πραγματικά σκληρά μέτρα, κηρύσσει πόλεμο κατά όσων απομυζούν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ

«Θυσίες, για εθνική επιβίωση»

Σε δραματικούς τόνους, τόσο δραματικούς όσο δεν χρησιμοποίησε -τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση- κανείς άλλος πρωθυπουργός, ο Γ. Παπανδρέου χθες ζήτησε θυσίες από τους πολίτες για να μη χρεοκοπήσει η χώρα, μια χρεοκοπία η οποία, σύμφωνα με την περιγραφή του, βρίσκεται επί θύραις.

«Ζητάω απ' όλους θυσίες για την εθνική μας επιβίωση· αν δεν κάνουμε ό,τι πρέπει για να σώσουμε την οικονομία μας και την ίδια την υπόστασή μας, αύριο κινδυνεύουμε να μην έχουμε να πληρώσουμε όχι μόνο τον 14ο μισθό αλλά ούτε τον 6ο, τον 5ο, τον 4ο μισθό ή και τη σύνταξη, μπορεί να ακούγεται εφιαλτικό αλλά είναι η αλήθεια» είπε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εν όψει της σημερινής ανακοίνωσης των πρόσθετων μέτρων, από τους οποίους ζήτησε στήριξη και τους κατέστησε συμμέτοχους αυτής της προσπάθειας. Εστειλε στο κόμμα του μήνυμα για να προλάβει αντιδράσεις και είναι γεγονός ότι οι διαθέσεις των βουλευτών ήταν πολύ πιο ήπιες μετά την ομιλία του απ' ό,τι ήταν πριν, ακόμα και για τις πιθανές περικοπές του 14ου μισθού. «Θα δώσω όλο μου το είναι, μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα, ώστε μετά την πρώτη θητεία να πούμε ότι σώσαμε τη χώρα από την καταστροφή και βάλαμε τα θεμέλια της Ελλάδας των αξιών», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου