Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ: Οχι άλλα ψέματα στον κόσμο!


ΤΑ ΕΜΦΑΝΗ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
  • Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
Σήμα κινδύνου, εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής, αλλά και των σεναρίων για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εξέπεμψαν χθες στη Βουλή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, απαιτώντας από την κυβέρνηση παρεμβάσεις προοπτικής για έξοδο από την κρίση.
«Ο,τι και να βγάλει ως αποτέλεσμα η 25η Μαρτίου, δεν θα είναι καταστροφή για τη χώρα, θα το αντιπαλέψουμε», δήλωσε ο Θ. Παπαγεωργίου κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια (στη συζήτηση για τον απολογισμό του οικονομικού έτους 2009). Υπογράμμισε πως χρειάζεται νέα ρύθμιση του χρέους με χαμηλότερα επιτόκια , εξηγώντας πως «στις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί να πληρωθεί το δάνειο».
« Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δει τι θα κάνει με την κοινωνία. Δεν μπορεί να λέμε ψέματα στον ελληνικό λαό - το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», εμφανίστηκε οξύτερος ο Λέων. Γρηγοράκος.
«Πρέπει ν' αλλάξουμε ρότα. Υπάρχει αναστολή πληρωμών στην αγορά. Ο κόσμος έρχεται στα πολιτικά μας γραφεία και ζητάει δουλειά - είναι σε απόγνωση», είπε και ζήτησε με τη σειρά του άμεση αναπτυξιακή πολιτική. Σχολιάζοντας, δε, την πρόταση του πρωθυπουργού περί συνταγματικά κατοχυρωμένης διασφάλισης της δημόσιας περιουσίας, αναρωτήθηκε: «Τι ήταν τούτο πάλι; Αρκετούς νόμους έχουμε, το πρόβλημα είναι ότι δεν τους εφαρμόζουμε».
«Πρέπει να επανορθώσουμε όπου δεν κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση», πήρε τη σκυτάλη ο Δ. Λιντζέρης. «Το φάντασμα της κατάρρευσης πλανάται ακόμη πάνω από τη χώρα. Εχουμε να κάνουμε πολλά για να φέρουμε την Ελλάδα στην κατεύθυνση της χρηστής διακυβέρνησης» είπε, ζητώντας συνεκτικό και εφαρμόσιμο εθνικό σχέδιο.
Διορθωτικές κινήσεις ζήτησε, επίσης, και ο Σπ. Μαργέλης, εντοπίζοντας προβλήματα στην υλοποίηση πολλών νομοθετικών πρωτοβουλιών, ενώ, τέλος, ο Θ. Αλευράς ζήτησε την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής εμπειρίας στη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την καλύτερη αποτύπωση των οικονομικών στοιχείων.
Κλείνοντας την πόρτα στην έκκληση συναίνεσης οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. δήλωσαν πως «ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελείωσε», οι βουλευτές του ΚΚΕ κάλεσαν σε κλιμάκωση της αντίδρασης, με «μητέρα των μαχών την 25η Μαρτίου», οι αγορητές του ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, «να ηττηθεί το καθεστωτικό δικομματικό τόξο». Και οι τρεις πτέρυγες κατήγγειλαν «σχέδιο προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης μίλησε για «αποτυχημένη επιλογή υπουργών», ζήτησε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, αλλά και σκληρότερη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη Μέρκελ.
«Η κυβέρνηση ξέρει να δίνει μάχες και αυτή τη στιγμή διαμορφώνει τις συνθήκες για να έχουν αποτέλεσμα», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλ. Σαχινίδης, ο οποίος απαντώντας έμμεσα στις αιτιάσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε πως προτεραιότητά της είναι η προστασία του κοινωνικού ιστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου