Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Λύση πακέτο στις 25 Μαρτίου ή καμία λύση

  • «Ολα ή τίποτε» είναι η γραμμή Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής
Λύση πακέτο στις 25 Μαρτίου ή καμία λύση
Φωτ.αρχείου: Ο Γ.Παπανδρέου στις Βρυξέλλες στις 4 Φεβρουαρίου 2011



«Ολα ή τίποτε», είναι η γραμμή με την οποία θα προσέλθει στη συνάντηση με τον Νικολά Σαρκοζί την Πέμπτη και στη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου.

Στην πολύωρη διυπουργική σύσκεψη συζητήθηκε και αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια παρά να χαράξει στις επκείμενες συνόδους κορυφής μία «κόκκινη γραμμή». «Ή θα έχουμε λύση-πακέτο, συνολική λύση ή δεν θα έχουμε λύση. Αυτή είναι η θέση μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα στελέχη που πήραν το λόγο κινήθηκαν σε παρεμφερές μήκος κύματος.

«Είναι η ευκαιρία επιτέλους, να κατανοήσει η ΕΕ ότι πρέπει να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις που θα είναι αποτελεσματικές απέναντι στις αγορές. Διότι συνεχώς παίρνουμε αποφάσεις που είναι ένα βήμα πίσω από τις συνθήκες που διαμορφώνουν οι λεγόμενες αγορές», είπε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε ότι είναι πιθανόν για μια ακόμη φορά να υπάρξουν «αποσπασματικές προσπάθειες διαπραγμάτευσης είτε για ιδεολογικούς λόγους, είτε για εσωτερικούς λόγους σε κάθε χώρα απέναντι στην κοινή γνώμη, είτε λόγω ενός εύκολου λαϊκισμού»

Τόνισε ο κ. Παπανδρέου σε αυτό το πλαίσιο ότι «εμείς θα επιμείνουμε. Θα δεχθούμε ως μόνη λύση, μια λύση πακέτο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε κρίσιμη τη μάχη που θα δοθεί ως τις 25 Μαρτίου, συμπλήρωσε όμως ότι «δεν είναι το τέλος του κόσμου η 25η Μαρτίου. Εάν δεν υπάρξουν θετικές αποφάσεις, εμείς, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας, αλλά να ρίξουμε όλο και μεγαλύτερο βάρος στις δικές μας δυνάμεις».

Στη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάστηκαν όλα τα πιθανά πολιτικά σενάρια, αναλόγως των εξελίξεων στο ευρωπαϊκό πεδίο.

Δεν ελήφθησαν αποφάσεις ως προς την τακτική της κυβέρησης ή τα ενδεχόμενα προσφυγής σε κάλπες, όμως χαρακτηριστικό είναι ότι κατόπιν όλων αυτών αποφασίστηκε ότι στις συναντήσεις της Τρίτης με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα προστεθούν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Φ. Κουβέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου