Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Άκης Τσοχατζόπουλος: «Δεν είμαι κροίσος, ούτε... φαύλος κερδοσκόπος»

  • Αρνείται ότι έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία και off shore εταιρείες

Σε δημόσιες εξηγήσεις, μέσω μιας τρισέλιδης γραπτής ανακοίνωσης, προχώρησε ο πρώην υπουργός, Ακης Τσοχατζόπουλος, σχετικά με τη φερόμενη εμπλοκή του σε off shore εταιρείες και τον πλουτισμό του από την πολιτική.

Ο Άκης Τσοχατζόππουλος, στην ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ότι όλα όσα ακούγονται και γράφονται σχετικά με την αγορά του διαμερίσματος στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι " κατασκευασμένα στοιχεία, με σκοπό να τον παρουσιάσουν ως "ένα φαύλο κερδοσκόπο που τώρα ξεσκεπάστηκε". Αποδίδει, δε, την όλη επιχείρηση σε μία εκ των υστέρων προσπάθεια "εξόντωσης των πολιτικών του ιδεών και απόψεων".

Σοβαρούς υπαινιγμούς ότι η επιχείρηση πολιτικής και ηθικής του εξόντωσης, όπως λέει, ενδέχεται να έχει... εστίες και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αφήνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος. "Τις τελευταίες τρεις βδομάδες δέχομαι μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση συκοφαντική, δυσφημιστική, ανήθικη και κακόβουλη επίθεση, που μάλιστα ενδεχόμενα και θα συνεχιστεί. Στόχος η πλήρης κοινωνική απαξίωση μέσα σε λίγες μέρες, κάθε πολιτικής μου προσφοράς τα τελευταία σαράντα χρόνια στον τόπο", αναφέρει.

Χαρακτηρίζει την υπόθεση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου αφορμή προκατασκευασμένης επιχείρισης για την αναδρομική πολιτική και ηθική του εξόντωση.

  • Τι υποστηρίζει για τη Διον. Αρεοπαγίτου

Ενδεικτικά είναι τα όσα υποστηρίζει για το επίμαχο ακίνητο και την απόκτησή του: "Τον Απρίλιο του 2010, όπως έχω ήδη δηλώσει, αποκτήσαμε μέσω τραπεζικού δανεισμού 800.000 ευρώ και εγγραφής σχετικής υποθήκης, καθώς και με ίδιους πόρους, διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στο ακίνητο της Δ. Αρεοπαγίτου και όχι βέβαια το συνολικό ακίνητο, όπως σκόπιμα προβλήθηκε. Εκεί μάλιστα διαμέναμε από το 2007 με ενοίκιο βάσει μισθωτηρίου συμβολαίου με την ιδιοκτήτρια αμερικανική εταιρεία Νομπιλις Ιντερνάσιοναλ. Το ενοίκιο πληρωνόταν μέσω τραπεζικού λογαριασμού μέχρι τον Απρίλιο 2010, οπότε προχωρήσαμε με την σύζυγό μου στην αγορά του, όταν πληροφορηθήκαμε ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία είχε την πρόθεση να το πωλήσει".

Ο πρώην υπουργός αρνείται κάθε πλουτισμό και ιδιαίτερα παράνομο, καθ' όλη την πολιτική του πορεία. "Δεν συνιστά αθέμιτο πλουτισμό, ούτε έγινα κροίσος εκ της πολιτικής, επειδή κατά τα σαράντα χρόνια της διαδρομής μου σ’ αυτήν αγόρασα με δανεισμό ένα διαμέρισμα στα Μελίσσια Αττικής το 1991, που πωλήθηκε το 1996 για ν’ αγοραστεί ένα άλλο στο Ψυχικό, το οποίο και παραχώρησα στην πρώην σύζυγό μου.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται στην αγορά το 2004 μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας γραφείου στην Κυψέλη, στην οδό Κόμνα Τράκα", και στην αγορά την περίοδο 1985-86 δύο αγροτεμαχίων, όπου στο ένα, στον Κόρφο Κορινθίας, χτίστηκε εξοχική κατοικία.

"Όλα αυτά είναι γνωστά και αναλυτικά κατατεθειμένα διαχρονικά στις αρμόδιες αρχές. Όπως επίσης είναι γνωστό, ότι για 15 χρόνια από το 1974 έως το 1990, καθώς και για άλλα 14 χρόνια από το 1996 μέχρι το 2010 -με τη δεύτερη σύζυγό μου-, διέμενα με ενοίκιο σε διάφορες κατοικίες στην Αθήνα", αναφέρει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Καταγγέλλει, επίσης, προσπάθεια να του "χρεώσουν "ακίνητα που αποτέλεσαν αντικείμενο της επαγγελματικής δραστηριότητας της κόρης του Αρετής, θέμα για το οποίο, όπως είπε, θα δώσει απαντήσεις και η ίδια.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση ο κ. Τσοχατζόπουλος εκφράζει την πεποίθηση ότι την υπόθεση θα διαλευκάνει η Δικαιοσύνη και υπογραμμίζει "Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν υπάρχουν δεκάδες ακίνητα ούτε τεράστια περιουσία. Επίσης, ούτε είχα, ούτε έχω οποιαδήποτε εξωχώρια εταιρεία ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου