Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

«Το ΚΚΕ τορπιλίζει κάθε προσπάθεια να μπει ξανά η χώρα στην ανάπτυξη»

  • Επίθεση Παπανδρέου με αφορμή το μπλόκο στον Πειραιά
  • Αλέκα Παπαρήγα: Όχι σε αυτό το μοντέλο ανάπτυξης

«Ο συντηρητικός σας δογματισμός βάζει σε ομηρία μικρομεσαίους και εργαζόμενους. Σήμερα είναι η δική σας ώρα να απολογηθείτε, ο λαός κάνει σε εσάς επίκαιρη ερώτηση» τόνισε ο πρωθυπουργός, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο ΚΚΕ για τη στάση του το τελευταίο διάστημα, με τις απεργίες και τους αποκλεισμούς λιμανιών. «Πολιτική παρανομία είναι το ίδιο το μνημόνιο, μας γυρνάτε πολλά χρόνια πίσω» απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής της για το ασφαλιστικό στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι δεν είναι διατεθειμένο να αποδεχτεί την αλήθεια ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα που κατέρρεε λόγω της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης ενώ επί της ουσίας δεν απάντησε στην Αλέκα Παπαρήγα σχετικά με το ασφαλιστικό.

"Αυτή η πολιτική υπονόμευσε την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Δεν θέλετε να αναλάβετε καμία ευθύνη. Αυτό δεν σας απαλλάσσει από τις δικές σας ευθύνες απέναντι στο λαό. Έχετε μεγάλες ευθύνες. Τα στελέχη σας αρνούνται την υποταγή στις διατάξεις του Συντάγματος. Μας λέτε ότι ο καθένας μπορεί να πάρει το νόμο στα χέρια του. Αυτή την κοινωνία οραματίζεστε; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;" σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός ρώτησε την κυρία Παπαρήγα εάν οι πράξεις του κόμματός της και των συνδικαλιστών του προστατεύουν τα συμφέροντα του λαού, τη μείωση της ανεργίας, προβάλλουν την πατρίδα και την ανάπτυξη.

"Παρέχετε κάλυψη σε όσους φέρονται καταχρηστικά. Ποιον βοηθά αυτό; Θέτετε σε κίνδυνο υπάρχουσες θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο αγώνας για την εργατική τάξη; Υποθάλπετε το κλείσιμο των λιμανιών σε τουριστική περίοδο. Πως θα έχουν δουλειά τα νησιά μας; Δώστε τον αγώνα σας, αλλά σκεφτείτε και την Ελλάδα. Σεβαστή η επιλογή σας να γκρεμίσετε τον καπιταλισμό, αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε γκρεμίζοντας την Ελλάδα" υπογράμμισε.

"Σήμερα με την πολιτική σας μας γυρνάτε πολλά χρόνια πίσω. Παίρνετε μέτρα ανάπτυξης με φθηνό εργατικό δυναμικό. Ανοίξατε το δρόμο σε εταιρείες να εξάγουν τα κεφάλαιά τους σε άλλες χώρες. Σήμερα κατασκευάζονται ελληνικά πλοία σε ναυπηγεία στην Κίνα. Αυτό λέτε ανάπτυξη;" ρώτησε τον πρωθυπουργό η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

Η κυρία Παπαρήγα σημείωσε ότι πολιτική παρανομία είναι το ίδιο το μνημόνιο, ενώ αναφερόμενη στις απεργίες που γίνονται στη χώρα μας τόνισε ότι Γενική απεργία γίνεται στη Γαλλία και στην Ιταλία. "Στην Ελλάδα γίνονται μόνο; Μας ενδιαφέρει μόνο τι θα πει η Μέρκελ και ο Σαρκοζί;" είπε.

Αναφερόμενη στις συνέπειες των κινητοποιήσεων στον τουρισμό δήλωσε: "Μας ενδιαφέρει ο τουρισμός βεβαίως. Το τουριστικό συνάλλαγμα το έφερνε το ναυτεργατικό δυναμικό. Η τουριστική κίνηση μειώθηκε και χτυπιώνται όσοι έχουν νοικιαζόμενα δωμάτια και οι οικογενειακές επιχειρήσεις, κυρίως γιατί δεν μπορούν να κάνουν διακοπές οι Έλληνες εργαζόμενοι. Μας ενδιαφέρει η λαϊκή οικογένεια να κάνει τουρισμό. Αυτοί είναι οι πελάτες των επιχειρήσεων. Αυτόν τον τουρισμό θα τον μετρήσουμε τι απώλειες έχει; Κόψατε στο μισό τον κοινωνικό τουρισμό. Αυτοί στήριζαν το μικρό μαγαζί των νησιών. Δεν μας ενδιαφέρει το δίκιο του μεγαλοξενοδοχειακού κεφαλαίου".

"Δεν μπορούμε να μην πάμε μπροστά και να μένουν όλα ίδια. Καμία συντεχνία δεν μπορεί να μας κρατήσει πίσω" υπογράμμισε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου