Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ξενογιαννακοπούλου: Ο Παπανδρέου έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά

  • Την επισήμανση πως στην πρόσφατη σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου «έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά» καθώς μετά από τη δική του παρέμβαση διαμορφώθηκαν οι συσχετισμοί στην ηγεσία της ΕΕ, έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξανογιαννακοπούλου.

Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (ΝΕΤ), η κ. Ξενογιαννακοπούλου παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός «είπε τρία “όχι” - όχι στον αυτοματισμό, όχι σε κυρώσεις που ανακυκλώνουν την κρίση (π.χ. την αξιοποίηση των διαρθρωτικών ταμείων), όχι στις πολιτικές κυρώσεις». Εξάλλου, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός, το θέμα της θεσμοθέτησης του μηχανισμού υποστήριξης «δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Ίσα-ίσα, το 2013 - καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφόσον συνεχίζεται η ομαλή υλοποίηση του προγράμματος - ο μηχανισμός δεν θα μας αφορά κάν».

Ως προς την πολιτικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών, η κ. Ξενογιαννακοπούλου υπενθύμισε ότι «πρώτη επέμεινε η Αντιπολίτευση να τεθεί ένα τέτοιο πολιτικό πλαίσιο γύρω από τη ψήφο των εκλογών», επεξηγώντας πως ο πρωθυπουργός είπε «το αυτονόητο: πως αν δεν διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα που απαιτείται για να συνεχιστεί με επιτυχία η προσπάθεια, τότε θα πρέπει να πάρει τον λόγο ο ελληνικός λαός».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, η κ. Ξενογιαννακοπούλου αποσαφήνισε πως τέτοιο θέμα «δεν έχει τεθεί ούτε από μας, ούτε από την τρόικα, ούτε από την Επιτροπή. Εμείς εφαρμόζουμε το πρόγραμμα που έχουμε συμφωνήσει και αξιολογείται θετικά η χώρα μας».

Σε ό,τι αφορά τέλος τη «σκληρή μάχη» που θα δοθεί στην περιφέρεια Αττικής, η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε πως πρόκειται για μια «κρίσιμη μάχη» που αφορά τα «επόμενα τρεισήμισι χρόνια - τα χρόνια δηλαδή, που θα πρέπει να πετύχουμε την οικονομική και αναπτυξιακή ανάκαμψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου