Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Η Λερναία Υδρα της τρομοκρατίας

ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα απ’ όσο έδειχναν. Και σίγουρα δεν επρόκειτο για κάποια μεμονωμένα «χτυπήματα», όπως ενδεχομένως να θεωρήθηκε από ορισμένους. Οποιοι σκέφτηκαν, σχεδίασαν και εκτέλεσαν την επίθεση εναντίον πρεσβειών αλλά και πολιτικών ηγετών στο εξωτερικό με δέματα που έκρυβαν εκρηκτικούς μηχανισμούς είχαν σαφέστατη στόχευση και υπηρετούσαν συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Και προφανώς δεν θα μας απασχολήσει αυτή μόνο τη φορά η δράση τους.

ΘΑ ΗΤΑΝ μάλλον αφελές να πιστέψουμε ότι μπορεί να επιδίωκαν να πλήξουν τον Σαρκοζί ή τη Μέρκελ με τα «δέματα» που τους έστειλαν. Το ήξεραν ότι δεν θα έφταναν ποτέ κοντά τους. Αρα άλλο επιδίωκαν. Και προφανώς αυτό δεν ήταν τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που έγινε το τελευταίο 48ωρο: μονοπώλησαν τη δημοσιότητα στη χώρα μας και τράβηξαν τους προβολείς του ενδιαφέροντος στο εξωτερικό.

ΕΙΝΑΙ προφανές ότι το σήμα που έστειλαν λέει πως το «χτύπημα» με το δέμα-βόμβα εναντίον του Χρυσοχοΐδη δεν ήταν παρά μόνο η αρχή. Αλλά δεν λέει μόνο αυτά. Λέει πως δεν τους απασχολεί, και ίσως και να το επιδιώκουν, το ενδεχόμενο να είναι περισσότερα του ενός τα θύματα σε κάθε χτύπημά τους. Κι ακόμη λέει πως δεν τους απασχολεί, και ίσως και να το επιδιώκουν, αν δημιουργείται στο εξωτερικό η εντύπωση πως η χώρα βρίσκεται στο έλεος μιας ομάδας τρομοκρατών, που μπορούν να την αναστατώνουν κατά βούληση.

ΦΥΣΙΚΑ η κυβέρνηση και τα κόμματα καταδίκασαν με τον κατηγορηματικότερο δυνατό τρόπο τη δράση των τρομοκρατών και υπογράμμισαν την εμπιστοσύνη τους στους δημοκρατικούς θεσμούς και τη βεβαιότητα ότι οι εμπνευστές και οι εκτελεστές των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων θ’ αποκαλυφθούν και θα τιμωρηθούν.

ΚΑΘΕ νουνεχής άνθρωπος αυτό επιθυμεί. Και μακάρι οι ευχές να ευοδωθούν. Αλλά ας μην τρέφουμε την ψευδαίσθηση ότι η λύτρωση θα έρθει τόσο γρήγορα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με άτομα πολύ πιο επικίνδυνα και αδίστακτα από εκείνα της 17Ν. Είναι βέβαιο.

ΕΘΝΟΣ [03/11/2010], ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου