Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Γιώργος: Δεν έχουν θάρρος να μας ζητήσουν πρόωρες

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

Επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, του Παναγιώτη Ψωμιάδη και των δυνάμεων «της συντήρησης, της μιζέριας και της μεμψιμοιρίας» στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, εξαπέλυσε ο Γ. Παπανδρέου.

Αρχισαν κιόλας οι υπολογισμοί

Αρχισαν κιόλας οι υπολογισμοί Μάλιστα, επανέφερε το δίλημμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου και παρέπεμψε σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αν κάποιοι επιχειρήσουν να κρατήσουν τη χώρα εγκλωβισμένη στο παρελθόν.

Η Ν.Δ. λιποτάκτησε ως κυβέρνηση και λιποτακτεί σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση και ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει την τόλμη να γυρίσει σελίδα, να στηρίξει το πατριωτικό έργο της κυβέρνησης, είπε. Η νέα ηγεσία της Ν.Δ. ταυτίστηκε απολύτως με την πολιτική και τις πρακτικές της ηγεσίας του Κώστα Καραμανλή.

Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ακόμα ότι δεν έχει ούτε το θάρρος να ζητήσει πρόωρες εκλογές, «να μας πουν φύγετε γιατί καταστρέφετε τη χώρα», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

  • Προοδευτικές αλλαγές

Στις δυνάμεις που θέλουν να ανακόψουν την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση συμπεριέλαβε τη Ν.Δ., αλλά και ένα μεγάλο μέρος της «άλλης Αριστεράς», όπως τη χαρακτήρισε, για την οποία είπε ότι «έχει βολευτεί με τα αθέμιτα προνόμια των μικρών μειοψηφιών και των συντεχνιών».

Για όσους θίγονται από τις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση, παρατήρησε ότι δεν αντιστέκονται στους κακούς αφέντες του ΔΝΤ, αλλά αντιστέκονται στις προοδευτικές αλλαγές. «Και τι δεν έχουμε ακούσει από τους εκπροσώπους της οπισθοδρόμησης, είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά του πολιτικού φάσματος», είπε. Εκανε λόγο για υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας με «αθλιότητες» και «εκβιαστικά διλήμματα», για πλειοδοσία σε λαϊκισμό και ανευθυνότητα, αισχροκέρδεια πάνω στον πόνο του ελληνικού λαού και σημείωσε: «Εχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι κανενός που επενδύει στο φόβο και στην ανασφάλεια. Αν κάποιοι επιχειρήσουν να εγκλωβίσουν τη χώρα και τους πολίτες στο παρελθόν, δεν υπάρχει άλλη λύση παρά να μιλήσουν οι ίδιοι οι πολίτες, στη δημοκρατία αδιέξοδα δεν υπάρχουν».

«Τα προβλήματα δεν λύνονται μέσα από τα τηλεοπτικά θεάματα», είπε για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον οποίο κατηγόρησε ότι ως νομάρχης εγκλώβισε τη Θεσσαλονίκη στην αφάνεια και στη στασιμότητα αδιαφορώντας για την αξιοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

«Ηρθε η ώρα της αλλαγής και στην αυτοδιοίκηση της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, με τον Μάρκο Μπόλαρη και τον Γιάννη Μπουτάρη», επισήμανε ο πρωθυπουργός και στις 7 Νοεμβρίου οι πολίτες θα αποφασίσουν την απελευθέρωσή τους από τις συντηρητικές δυνάμεις της μεμψιμοιρίας και του απομονωτισμού.

Αποφασίζουν να κάνουν τη μεγάλη στροφή από την εσωστρέφεια στην εξωστρέφεια, από τον ρόλο του αδικημένου και του θυματοποιημένου παιδιού της Ελλάδας, στον ρόλο του πρωταγωνιστή και του φάρου προόδου και ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα».

  • Περιφερειακή σύσκεψη

Ο πρωθυπουργός μίλησε στην περιφερειακή σύσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, που έγινε στο ξενοδοχείο «Πόρτο Παλάς» και περιλάμβανε τρία εργαστήρια πολιτικής συζήτησης για την αναπτυξιακή, την αγροτική και την κοινωνική πολιτική. Συμμετείχαν οι υπουργοί Μ. Χρυσοχοΐδης, Α. Λοβέρδος, Π. Γερουλάνος, οι υφυπουργοί Γ. Μαγκριώτης, Γ. Κουτσούκος, Β. Κεγκέρογλου, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ στην ομιλία του Γ. Παπανδρέου παραβρέθηκαν ο υπουργός Χ. Καστανίδης και οι υφυπουργοί Γ. Πεταλωτής, Δ. Δόλλης, Θ. Τζάκρη, Σπ. Βούγιας.

Τα συμπεράσματα της σύσκεψης παρουσίασε ο Γ. Μαγκριώτης και ο Μ. Μπόλαρης μίλησε για το προεκλογικό του πρόγραμμα στην Κεντρική Μακεδονία. *

  • Ραγκούσης: Ο λαός δεν θα δικαιώσει τον Σαμαρά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας δέχτηκε χθες τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με την ολοκλήρωση των ετοιμασιών για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας θα έχουμε εκλογή 13 περιφερειαρχών και 325 ισχυρών δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Και όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου εάν είναι έτοιμος και για εθνικές εκλογές, είπε πως ό,τι έχει πει ο πρωθυπουργός το εννοεί.

Εχουμε την πεποίθηση, πρόσθεσε, ότι ο ελληνικός λαός το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου δεν θα δώσει τη δυνατότητα στον κ. Σαμαρά να αμφισβητήσει τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης. Δηλαδή να θέσει σε αμφισβήτηση την πορεία διάσωσης και ανόρθωσης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου