Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Καστανίδης: «Υποκινούμενες οι ενδεχόμενες κινητοποιήσεις στις φυλακές»

Καστανίδης: «Υποκινούμενες οι ενδεχόμενες κινητοποιήσεις στις φυλακές»

Υποκινούμενες από ορισμένους που ενδιαφέρονται τα πράγματα στις φυλακές να μένουν στάσιμα, άφησε να εννοηθεί ότι είναι οι ενδεχόμενες κινητοποιήσεις στις φυλακές της χώρας,ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Εριξε ευθύνες εντός και εκτός των φυλακών για κάποιους που δημιουργούν συνθήκες κρίσης για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της ποινικής δικαιοσύνης που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σειρά μέτρων για τη βελτίωση της ζωής των κρατουμένων στις φυλακές και ειδικά για την προστασία της υγείας των κρατουμένων.

Για το σκοπό αυτό προχώρησε στη σύναψη σειράς συνεργασιών με πανεπιστημιακούς φορείς και αναγνωρισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις για την παροχή ψυχιατρικών και ιατρικών υπηρεσιών στις φυλακές της χώρας. Ήδη, ψυχίατροι και άλλες ειδικότητες ιατρών έχουν ξεκινήσει τις επισκέψεις στις φυλακές και εξετάζουν κρατουμένους.

Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε στον Τύπο, τους επικεφαλής των νοσοκομείων και των άλλων φορέων που συνεργάζονται για το σκοπό αυτό με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου