Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Προσφυγή του ΙΝΚΑ κατά του Δημοσίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το Ινστιτούτο Καταναλωτών.

Την ακύρωση της απόφασης για τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας στο 2010 ζητά το Ινστιτούτο Καταναλωτών με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Όπως επισημαίνεται, παραβιάζεται συνταγματικά η αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας, καθώς επιβάλλονται αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για τα παλιά αυτοκίνητα, των οποίων κάτοχοι είναι πολίτες μειωμένων εισοδημάτων.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες πολίτες καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των παλαιών οχημάτων τους στις εφορίες, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις, όπου η τιμή για το σήμα είναι μεγαλύτερη από την αξία του αυτοκινήτου.

Για την κατάθεση των πινακίδων στις εφορίες απαιτείται αντίγραφο του Ε9 που να αποδεικνύει ότι ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. έχει υπό την κυριότητά του ιδιόκτητο περιφραγμένο χώρο, όπου έχει σταθμεύσει το αυτοκίνητο, όσο καιρό οι πινακίδες βρίσκονται στην εφορία.

Επίσης, απαιτείται το σύνολο των προηγούμενων τελών κυκλοφορίας να έχει εξοφληθεί.

Για «καραμπινάτο πράσινο χαράτσι χωρίς περιβαλλοντικά οφέλη» έκανε λόγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Τσιφάκης πρόεδρος του ΙΝΚΑ, ο οποίος επεσήμανε ότι αν τα παλαιά αυτοκίνητα παρουσίαζαν περιβαλλοντικά προβλήματα, δε θα έπρεπε να λάμβαναν κάρτες καυσαερίων.

Από την πλευρά του, ο συγκοινωνιολόγος Θάνος Βλαστός ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι οι ελληνικοί δρόμοι είναι «εχθρικοί» προς μερικούς πολίτες, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και τα ΑΜΕΑ και επεσήμανε ότι το κράτος θέλει χρήματα για καλύτερη δημόσια συγκοινωνία, ποδολατοδρόμους και μεγαλύτερα πεζοδρόμια.

Εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία προμήθειας των τελών κυκλοφορίας μελετά σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών. Η προθεσμία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου. [www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΙ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου