Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΚΚΕ: Πάλι λαϊκή αντεπίθεση;

http://www2.rizospastis.gr/firstpage.do?size=large&publDate=1/1/2010
Το 2010 μπορεί να γίνει μια καλή χρονιά για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά μόνο εάν ενωμένοι ξεσηκωθούν, για να αποκρούσουν την αντιλαϊκή θύελλα που έχουν εξαπολύσει εναντίον τους η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία, με τη στήριξη της ΝΔ. Αυτό μπορεί να γίνει αν εμπιστευθούν την οργανωμένη τους δύναμη, με τη δράση τους διορθώσουν την ψήφο που έδωσαν στις τελευταίες εκλογές και αντεπιτεθούν για τα δικαιώματά τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία.

Τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν την «εθνική συστράτευση και συναίνεση» που τους καλούν τα κόμματα και οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας, κινδυνολογώντας ή προβάλλοντας απατηλά συνθήματα. Αυτός είναι δρόμος της υποταγής και αποδοχής των ολοένα και πιο βαριών θυσιών, είτε η καπιταλιστική οικονομία βρίσκεται σε κρίση είτε σε φάση ανόδου, για να διατηρηθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και να ενισχυθεί η θέση τους. Ο καπιταλισμός είναι προ πολλού ξεπερασμένος. Το μόνο που έχει να προσφέρει στο λαό είναι ανεργία, φτώχεια, κρίσεις και πολέμους.

Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες για να βελτιωθεί ουσιαστικά και σημαντικά η ζωή του λαού. Για να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελός του χρειάζεται πρώτα από όλα να γίνουν λαϊκή - κοινωνική περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις, ώστε σχεδιασμένα με εργατικό και κοινωνικό λαϊκό έλεγχο να υπηρετούν τις δικές του ανάγκες και όχι την κερδοφορία των καπιταλιστών.

Με ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρό λαϊκό κίνημα και συμμαχία για λαϊκή εξουσία. Ο Σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ. Είναι η μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.


ΣΕΛΙΔΑ 3ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εμπρός για νέους αγώνες με ορμή και αισιοδοξία

Τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών τους, οργανώνοντας την πάλη τους σε σύγκρουση με την πολιτική που υπηρετεί την πλουτοκρατία, ανέδειξε όλη η δράση που ανέπτυξαν οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος τον προηγούμενο χρόνο. Κόντρα στη μοιρολατρία, στις αυταπάτες, στην τρομοκρατία και στην αντεργατική πολιτική των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - καπιταλιστών, κόντρα στις εργοδοτικές και κυβερνητικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, χιλιάδες εργαζόμενοι έκαναν ένα αποφασιστικό βήμα οργάνωσης και αντεπίθεσης, συστρατεύθηκαν με το ΠΑΜΕ στους ταξικούς αγώνες, παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου