- Ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων
Σχετικοί Σύνδεσμοι
Σε τρεις άξονες θα κινηθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς για τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν, ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό πρόβλημα.
Όπως γράφει Το Βήμα του Σαββάτου, ο κ. Παπανδρέου θα τονίσει την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων τους προσεχείς μήνες, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τη σταδιακή αλλαγή του οικονομικού μοντέλου.
«Θα καταθέσω πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, εμείς βεβαίως έτσι κι αλλιώς θα προχωρήσουμε» τόνισε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός είπε ότι μπορεί να υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές, αλλά περνούμε μια κρίση και πρέπει να οδηγηθούμε σε «ρήξη με αντιλήψεις».
Για παράδειγμα, είπε «δεν έρχονται επενδύσεις λόγω της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, αυτά είναι βασικά θέματα δημοκρατίας. Το ίδιο και η φοροδιαφυγή. Και θα καταθέσω συγκεκριμένες προτάσεις.»
Σύμφωνα με το Έθνος του Σαββάτου, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν αποκλείεται δήλωση-διάγγελμα.
«Όλοι θα κριθούν από τον τρόπο με τον οποίο θα αναλάβουν τις ευθύνες τους» είναι το μήνυμα του Μαξίμου, σύμφωνα πάντοτε με την εφημερίδα.
Από πλευράς ΝΔ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα θα στηρίξει τα δίκαια μέτρα που θα ανακοινωθούν: «Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι περιμένει από την κυβέρνηση να πράξει το καθήκον της απέναντι στον τόπο.
» Και δεσμεύεται να στηρίξει όλα τα δίκαια μέτρα που θα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν θα υπαγορεύονται από ευκαιριακές λογικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες.»
Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στη Σύνοδο ότι θα υλοποιήσει στο ακέραιο τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συναποφασιστεί στην ΕΕ, πολύ πριν τις εκλογές και πριν την κρίση.
Μάλιστα η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε «θέατρο» το διάλογο που προτείνει η κυβέρνηση.
Ο ΛΑΟΣ εξέφρασε την άποψη ότι «η συνέντευξη του κ. Παπανδρέου από τις Βρυξέλες επιβεβαίωσε τους μύχιους φόβους μας. Η Ελλάδα έχει απολέσει την εθνική κυριαρχία της μετατρεπόμενη σε επαρχία της Ευρώπης. Τούτου λαμβανομένου, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για τα μέτρα που θα λάβει προς τους εταίρους μας. Ενώ ο ελληνικός λαός που θα κληθεί να πληρώσει, πρέπει να αναμένει, άνευ εταίρου, το κάλεσμα του εφοριακού της γειτονιάς του.»
«Η οικονομία της χώρας όμως δεν έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση ιμάντα μεταβίβασης των εντολών της ΕΕ, αλλά από μια ενεργητική παρουσία αμφισβήτησης του Συμφώνου Σταθερότητας και των κυρίαρχων πολιτικών της ΕΕ. Έχει ανάγκη από πρωτοβουλίες αναζήτησης πολιτικών συμμαχιών εντός της Ευρώπης για τη διαμόρφωση μιας πολιτικής εξόδου από την οικονομική κρίση έξω από τα όρια των νεοφιλελεύθερων μοντέλων» σχολίασε ο Π.Σκουρλέτης από τον ΣΥΝ.
- Αθήνα - ΤΟ ΒΗΜΑ, Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009 [ 12:00 ]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου