Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Καθοριστικό για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ το Πολιτικό Συμβούλιο

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει από το απόγευμα της Τετάρτης είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, καθώς η συνεδρίαση ενδέχεται να σηματοδοτήσει καθοριστικές εξελίξεις για το μέλλον του Κινήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος προσέρχονται στη συνεδρίαση με κοινή γραμμή, ενώ ουδείς μπορεί να περιγράψει με βεβαιότητα την πρόταση που θα παρουσιάσει ο Γ.Παπανδρέου.

Ο ίδιος, σε συνέντευξή που έδωσε προ δύο ημερών στο αυστριακό περιοδικό «Profil» και στην ερώτηση αν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για το αξίωμα του πρωθυπουργού, δηλώνει ότι «σύντομα θα γνωστοποιήσω τα μελλοντικά μου σχέδια».

Σύμφωνα με τα Νέα, οι διεκδικητές του αξιώματος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατέφεραν να βρουν πεδίο συνεννόησης και στη συνεδρίαση αναμένεται να εμφανιστούν με κοινή γραμμή που θα εκφραστεί και με ανάλογη πρόταση. 



Όπως αναμένεται, θα υποστηρίξουν -σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε κορυφαία στελέχη- ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ακέφαλο, βάσει του καταστατικού δεδομένου ότι η θητεία του Γ.Παπανδρέου έληξε τον Νοέμβριο του 2011 και δεν έχει ανανεωθεί μέσα από κάποια διαδικασία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Γ.Παπανδρέου και κατά πόσο θα αποφασίσει να ανοίξει τα χαρτιά του ή όχι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε στον Βήμα 99,5ότι «σήμερα ο πρόεδρος θα καταθέσει καθαρή και ολοκληρωμένη θέση».

Οι ενδείξεις ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος πληθαίνουν μετά και την επιστολή του αδελφού του Νίκου Παπανδρέου σε ηλεκτρονική εφημερίδα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης δήλωσε ότι ο Γ.Παπανδρέου όχι μόνο πρέπει να μείνει στην ηγεσία του Κινήματος, αλλά να είναι και αυτός που θα το οδηγήσει στις εκλογές, γιατί πρέπει να κριθεί από το λαό.

Την ανάγκη να κάνει το ΠΑΣΟΚ αυτοκριτική και να προχωρήσει σε αλλαγή ηγεσίας εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Πέτρος Ευθυμίου. «Αν ο κ.Παπανδρέου θέλει να παραμείνει στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να τεθεί υπό την κρίση της βάσης. Πρέπει να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία πριν τις εκλογές» είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Και πρόσθεσε: «Χρειάζεται και απολογισμός και προγραμματική, ρεαλιστική, υπεύθυνη και σοβαρή τοποθέτηση και αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και φυσικά με πρωτεύον το θέμα της ηγεσίας».

Tην αντίθεσή του με την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, εξέφρασε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.
«Πιστεύω ότι τα κόμματα δεν βγαίνουν στη γύρα για να εκλέξουν προέδρους, όργανα κλ. Έχουν οργανώσεις, έχουν μέλη, τα οποία συζητούν, χαράσσουν όλοι μαζί, από πάνω μέχρι κάτω, στρατηγικές, την πολιτική τους, τα προγράμματά τους και συνέρχονται μετά με εκπροσώπους στα συνέδρια των κομμάτων, που είναι 500- 600 άτομα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου